Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης κοκαΐνης από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί και κατασχεθεί 500 κιλά κοκαΐνης σε δύο φορτία με μπανάνες στη Ρόδο και την Αθήνα. Οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους, όταν ανάμεσα σε τελάρα με τα συγκεκριμένα φρούτα βρέθηκαν συσκευασίες με την εν λόγω ναρκωτική ουσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ναρκωτικά είχαν φορτωθεί στην Κολομβία μέσα σε κοντέινερ και πλέον το ενδιαφέρον των Αρχών εστιάζεται στον εντοπισμό και σύλληψη παραληπτών τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το φορτίο εκτελωνίστηκε στην Ιταλία και στη συνέχεια μεταφορτώθηκε σε φορτηγά με προορισμό την Ελλάδα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας έμπορος στη Ρόδο εντόπισε την Τρίτη μέσα σε φορτίο με μπανάνες -που είχε παραγγείλει από τη Λατινική Αμερική- περίπου 280 κιλά κοκαΐνης. Αναστατωμένος, ειδοποίησε την Αστυνομία, η κινητοποίηση της οποίας ήταν άμεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έγινε γνωστό, σήμερα το μεσημέρι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής πραγματοποίησαν έρευνα σε αποθήκες εισαγωγικής εταιρείας, όπου βρήκαν μέσα σε παλέτες και κατέσχεσαν περίπου 240 κιλά κοκαΐνης.

Πλέον, εξετάζεται σε ποια καταστήματα έχουν ήδη παραδοθεί ποσότητες από τη συγκεκριμένη παρτίδα, έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κρυμμένα ναρκωτικά και σε άλλες παραγγελίες. Την ίδια στιγμή σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει εμπλοκή στελεχών και υπαλλήλων της επιχείρησης στην υπόθεση. Μέχρι στιγμής όσοι έχουν ερωτηθεί, έχουν δηλώσει άγνοια.

Ανοικτό πάντως παραμένει το ενδεχόμενο τα ναρκωτικά να είχαν προορισμό μόνο την Ιταλία και από κάποια σύγχυση να κατέληξαν στην Ελλάδα.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης