Ένοχος χωρίς ελαφρυντικό κρίθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο Ανδρέας Κουρής, πρόεδρος του «Real Media Group» και γιος του γνωστού εκδότη, Γιώργου Κουρή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δικαστήριο του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ, ύψους 9.171.778,02 ευρώ που αφορούν τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, ωστόσο του δόθηκε τριετής αναστολή, με αποτέλεσμα, παρά την καταδίκη του να αφεθεί ελεύθερος.

Το δικαστήριο επίσης του επέβαλε πρόστιμο, ύψους 11.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι δεν του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου που ζήτησε. Ο εισαγγελέας είχε προτείνει να γίνει δεκτό το αίτημά του αν και στην αγόρευση του ήταν κατηγορηματικός για την ενοχή του κ. Κουρή, λέγοντας πως «δεν νοείται αντιπρόεδρος τηλεοπτικού σταθμού χωρίς εκτελεστικές αρμοδιότητες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Eξερχόμενος από τα δικαστήρια δεν έκανε δηλώσεις, παρά μόνο ευχήθηκε καλή χρονιά)

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτός ήταν ο βασικός ισχυρισμός του κατηγορουμένου, ο οποίος στην απολογία του υποστήριξε ότι διετέλεσε αντιπρόεδρος αλλά ήταν μη εκτελεστικό όργανο του Δ.Σ. του σταθμού και ως εκ τούτου δεν μπορεί να έχει την ευθύνη για τη μη καταβολή των εισφορών.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ανδρέα Κουρή τόνισαν στις αγορεύσεις τους ότι δεν προκύπτει δόλος εκ μέρους του, δηλαδή γνώση του για την οφειλή και κακόβουλη μη απόδοσή της. Επικαλέστηκαν το σχετικό ΦΕΚ για την ίδρυση της εταιρείας σύμφωνα με το οποίο δεν έχει εκτελεστικές αρμοδιότητες ο αντιπρόεδρος  και τόνισαν ότι δεν έχει υπάρξει ποτέ καταδίκη αντιπροέδρου εταιρείας για μη καταβολή εισφορών.

H παραμονή στη ΓΑΔΑ και η δίκη

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών προσήχθη το μεσημέρι της Παρασκευής ο Ανδρέας Κουρής, συνεκδότης – συνιδιοκτήτης της εφημερίδας «Real» και μέλος του Δ.Σ. του τηλεοπτικού σταθμού ΑLTER, προκειμένου να δικαστεί.

Ο Ανδρέας Κουρής, γιος του εκδότη και ιδιοκτήτη ΜΜΕ, Γιώργου Κουρή, συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης στον Διόνυσο. Έκτοτε κρατείτο στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ).

Η σύλληψη του Ανδρέα Κουρή έρχεται να συμπληρώσει το παζλ σε μία στιγμή που αναμένονται εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο. Ήδη κυκλοφορεί έντονα στη δημοσιογραφική πιάτσα η πληροφορία πως οι συνεκδότες της εφημερίδας «REAL», Νίκος Χατζηνικολάου και Ανδρέας Κουρής, εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση της χρήσης της τηλεοπτικής άδειας του καναλιού 902, το οποίο έπαυσε τις εκπομπές του έπειτα από απόφαση του ΚΚΕ, που είναι και ο επίσημος χρήστης της αδείας αυτής.


(Παλαιότερη εμφάνισή του σε συνέδριο με θέμα Επικοινωνία-ΜΜΕ σε κρίση)

Εκ του ρεπορτάζ προκύπτει πως μέχρι αυτήν τη στιγμή η ιδιοκτησία του σταθμού 902 δεν έχει επιστρέψει – ως όφειλε- την τηλεοπτική άδεια στο Δημόσιο. Το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο δεν έχει ακόμη ασχοληθεί με το θέμα, παρά το νομικό πλαίσιο που του επιβάλλει να δραστηριοποιηθεί σε αυτήν την κατεύθυνση.

Επίσημοι κύκλοι του ΚΚΕ διαψεύδουν με έντονο τρόπο την παραπάνω πληροφορία, αλλά, παρά ταύτα και έπειτα από παρέλευση ικανού χρονικού διαστήματος, οι πληροφορίες και οι αποχρώσες ενδείξεις επιμένουν.

Μια νύχτα στη ΓΑΔΑ

Στα κρατητήρια της Λεωφόρου Αλεξάνδρας πέρασε το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος της «Real Media» και συνεκδότης της εφημερίδας «Real News», Ανδρέας Κουρής, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ, ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο γιος του εκδότη Γιώργου Κουρή, που συνελήφθη την Πέμπτη, διέβη προχθές το κατώφλι του γραφείου της εισαγγελέως στις 17.30 το απόγευμα και ολοκλήρωσε την κατάθεσή του λίγο πριν από τις 18.15.

Πλάνα από την Ευελπίδων:


(Kατά την έξοδό του από την Ευελπίδων δίχως χειροπέδες)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης