Τεστ I.Q. στη MENSA

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016, 12:48
Τεστ I.Q. στη MENSA
Η ελληνική MENSA διεξάγει στην Αθήνα την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, στις 17.30, και την Τετάρτη 02 Μαρτίου, στις 19.30, Τεστ I.Q. εισαγωγής στη MENSA, για άτομα από 10 ετών και άνω, στο πλαίσιο των σκοπών της για την αναγνώριση και υποστήριξη της ανθρώπινης ευφυΐας.

Το τεστ εισαγωγής θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ελληνικής Mensa, Πετμεζά 14, κάθετος Λεωφόρος Συγγρού (στάση μετρό Φιξ).

Το κόστος συμμετοχής είναι 30 ευρώ (για φοιτητές, μαθητές και ανέργους ΟΑΕΔ 20 €).

Δεν χρειάζεται προηγούμενη αίτηση, παρά μόνο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητα του υποψηφίου. Η αίτηση συμπληρώνεται επί τόπου.

Το τεστ αφορά άτομα που έχουν συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας τους. Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους χρειάζονται εξουσιοδότηση από έναν γονέα ή κηδεμόνα. Τα τεστ αποτελούνται μόνο από σχηματικές παραστάσεις, ώστε να μπορούν να απαντηθούν από όλους (ακόμη και από αυτούς που δεν γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση) και δεν προϋποθέτουν εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.

-------------------------------------

Η MENSA είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε την 1η Οκτωβρίου 1946, και σήμερα αριθμεί πάνω από 120.000 μέλη, χωρίς καμία διάκριση, φυλετική, θρησκευτική, πολιτική, ταξική, φύλου, ηλικίας ή επιπέδου μόρφωσης, έχοντας εθνικές λέσχες ΜENSA σε 45 χώρες του κόσμου και μέλη σε περισσότερες από 100. Για να γίνει κάποιος μέλος της MENSA η μόνη προϋπόθεση είναι να έχει δείκτη νοημοσύνης (I.Q. - Intelligence Quotient) που να τον κατατάσσει στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού. Ο Δ.Ν. μετράται με αναγνωρισμένα και αξιόπιστα τεστ, τη σύνταξη των οποίων επιμελούνται ειδικοί ψυχολόγοι.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016, 14:15