Απίστευτο αλλά αληθινό. Οι τεχνίτες ενός συνεργείου οικοδομικών εργασιών ήλθαν πρόσωπο με πρόσωπο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, με τους απαγωγείς του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, στις 8 Δεκεμβρίου, εκλάπη το αυτοκίνητο του συνεργείου στο Μοσχάτο, ένα λευκό βαν μάρκας Mitsubishi τύπου L300. Την επόμενη ημέρα, το αυτοκίνητο εντοπίζεται από γνωστό των οικοδόμων στην περιοχή Γλυκά Νερά, στη συμβολή της περιφερειακής λεωφόρου Υμηττού με την Αττική Οδό.

Στις 7.30 το πρωί εκείνης της ημέρας, οι ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου, δύο ξαδέλφια, έχοντας ανακαλύψει το αυτοκίνητό τους πολύ κοντά στο χώρο εργασίας τους, έστησαν ενέδρα… για να συλλάβουν τους κλέφτες.

Το αποτέλεσμα ήταν οδυνηρό γι αυτούς, όταν η συμμορία των κακοποιών αντελήφθη την παρουσία τους και με απόλυτη ψυχραιμία, παρόντων των ιδιοκτητών, μετακίνησε το κλεμμένο βαν, για να δει τις αντιδράσεις τους!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειωτέον, ότι το επεισόδιο αυτό συνέβη στο προαναφερθέν σημείο, τρεις ημέρες μετά την απαγωγή του καρδιολόγου στη Βάρη, που έγινε τα ξημερώματα της 5ης Δεκεμβρίου.  

Ό,τι ακολούθησε είναι πέρα για πέρα κινηματογραφικό, γιατί η Aστυνομία, που είχε εν τω μεταξύ ειδοποιηθεί, έφθασε  με δύο περιπολικά, όταν πια οι δράστες αποχωρούσαν, με δύο κλεμμένα αυτοκίνητα και μία μηχανή, χωρίς να ακολουθήσει καταδίωξη.

Ας δούμε πως έστησαν καρτέρι οι ιδιοκτήτες του Βαν.

Οι κακοποιοί κινούνται απειλητικά κατά των ιδιοκτητών του βαν και μετά αποχωρούν.

Η ΕΛ.ΑΣ. έφθασε στο σημείο όπου διαδραματίστηκαν οι κινηματογραφικές αυτές σκηνές με καθυστέρηση. Αποδεικνύεται, ωστόσο, πως οι διάφορες υπηρεσίες της Αστυνομίας δεν είχαν καμία πληροφόρηση, ούτε και συντονισμό.

Έτσι, το Αστυνομικό Τμήμα Μοσχάτου καταγράφει την κλοπή του βαν ως ένα καθημερινό γεγονός. Το Αστυνομικό τμήμα Παλλήνης δεν ειδοποιεί κανέναν, μετά την απαγωγή, παρά τα όσα είχαν διαδραματιστεί.

Τα σημεία στα οποία έγιναν οι απαγωγές και βρέθηκαν τα καμένα αυτοκίνητα, αλλά και συνέβη το περιστατικό με την κλοπή του βαν, εντάσσονται σε ένα συγκεκριμένο άξονα. Από τη μία πλευρά έχουμε το Καβούρι – Βάρκιζα και από την άλλη τα Μεσόγεια.

Το ρεπορτάζ όμως είναι αμείλικτο και οδηγεί και σε άλλες κατευθύνσεις. Από τη δημοσιογραφική έρευνα προέκυψε πως οι απαγωγείς γνώριζαν τόσο τις ασθένειες από τις οποίες πάσχει ο Περικλής Παναγόπουλος, όσο και το συγκεκριμένο συνδυασμό φαρμάκων, τα οποία ελάμβανε καθημερινώς.

Απευθυνθήκαμε σε άτομο που γνωρίζει επακριβώς την κυκλοφορία φαρμάκων στην περιοχή ελέγχου του, το οποίο μας εξήγησε πως οι απαγωγείς είχαν προμηθευτεί τις ποσότητες φαρμάκων πριν την απαγωγή, γνωρίζοντας λεπτομέρειες για τη θεραπεία στην οποία υποβάλλεται το θύμα τους, λεπτομέρειες που μόνο ένας ενημερωμένος γιατρός γνωρίζει.

Διαβάστε επίσης:

Το “ραντεβού” των οικοδόμων με τους απαγωγείς, 15 Ιανουαρίου 2009, 14:01

Οι τρεις απαγωγές και η ασφάλεια των πολιτών, 15 Ιανουαρίου 2009, 06:00

Οι φήμες και οι διαρροές, 14 Ιανουαρίου 2009, 21:43

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης