Τετραήμερη επίσκεψη σε Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη πραγματοποίησε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018, 00:32
Τετραήμερη επίσκεψη σε Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη  πραγματοποίησε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ
Τετραήμερη επίσκεψη εργασίας σε Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη, στις ΗΠΑ, πραγματοποίησε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, συνοδευόμενος από τη γενική Επιθεωρητή Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, αντιστράτηγο Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, και τον προϊστάμενο του Εθνικού Κεντρικού Γραφείου (NCB) Ιντερπόλ Αθηνών, αστυνομικό διευθυντή Αριστείδη Σταμούλη.

Στην Ουάσινγκτον, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. είχε συναντήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Διπλωματικής Ασφάλειας, βοηθό υπουργό Εξωτερικών Michael Evanhoff, στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (Department Homeland Security) με τον εκτελούντα χρέη αναπληρωτή εκτελεστικού διευθυντή της Υπηρεσίας Ερευνών (HSI) Derek Benner και στο υπουργείο Δικαιοσύνης με τον υποδιευθυντή του FBI David Bowdich.

Ο κ. Τσουβάλας ξεναγήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Στόχευσης (National Targeting Center) του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας κι ενημερώθηκε από στελέχη της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων σχετικά με την αποστολή, τη λειτουργία και τις δράσεις της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων/Ερευνών Εσωτερικής Ασφάλειας (ICE/ HSI).

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, στις συναντήσεις αυτές «επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των αστυνομικών Αρχών Ελλάδας-Η.Π.Α., καθώς και το αμοιβαίο ενδιαφέρον για την περαιτέρω εμβάθυνσή της. Ειδική μνεία έγινε στον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών. Τέλος θετικά σχολιάστηκε η επιτευχθείσα πρόοδος της Ελλάδας στο πλαίσιο του προγράμματος Visa Waiver (VWP)».

Στην Ουάσινγκτον, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. συναντήθηκε με τον πρέσβη Θεοχάρη Λαλάκο, τον οποίο ενημέρωσε για τις συναντήσεις και επαφές του, ενώ ενημερώθηκε τόσο για τις διμερείς σχέσεις με τις Η.Π.Α., όσο και για τη δράση της ομογένειας.

Στη Νέα Υόρκη ο έλληνας αντιστράτηγος συναντήθηκε με τον γενικό πρόξενο της Κωνσταντίνο Κούτρα, με τον οποίο συζήτησαν θέματα της ομογένειας, σε σχέση με τη λειτουργία του Γενικού Προξενείου.

Επιπλέον, επισκέφθηκε την έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, όπου είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, τον οποίο ενημέρωσε για τις επαφές του σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη, καθώς και για το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η επίσκεψη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. στις Η.Π.Α. ολοκληρώθηκε στο Αρχηγείο της Αστυνομίας Νέας Υόρκης (NYPD), όπου περιηγήθηκε στο Κέντρο Κοινών Επιχειρήσεων και Ασφάλειας και συνομίλησε με υψηλούς αξιωματούχους. Παράλληλα, παρακολούθησε επιχείρηση αστυνόμευσης από πλωτό σκάφος του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Υόρκης, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια των επαφών κι επισκέψεών του συνοδευόταν από αξιωματικούς της Αστυνομίας ελληνικής καταγωγής.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018, 00:39