Aυτό ήταν το αγωνιώδες ερώτημα ενός συνταξιούχου που κατάφερε, κατά τη διάρκεια ερωτήσεων δημοσιογράφων προς τον υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο, να πάρει τον λόγο!!

Το απρόοπτο αυτό περιστατικό συνέβη στην καθιερωμένη ενημέρωση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην 81η ΔΕΘ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επειδή τα εργασιακά «καίνε» η κυβέρνηση επιχειρεί να τα μεταθέσει για τον Οκτώβριο και ευελπιστεί να δεχθούν και οι θεσμοί αυτή την καθυστέρησηΟ κ. Κατρούγκαλος του απάντησε σε ήρεμο τόνο πως αυτή τη στιγμή η συζήτηση γίνεται για τους δημοσιογράφους και αν θέλει στη συνέχεια μπορούν να συζητήσουν.

Χιλιάδες συνταξιούχοι θα ήθελαν να πάρουν ξεκάθαρη απάντηση σε αυτό το θέμα που τους «καίει».

Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μέσα στα έξι μνημονιακά χρόνια υποστεί μειώσεις της τάξεως του 40%, και πολύ δύσκολα τα βγάζουν πέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δύσκολος» αναμένεται ο χειμώνας για τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κατρούγκαλο. Βλέπετε έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για τα προαπαιτούμενα και ανάμεσα σε αυτά είναι κάποια  θέματα που αφορούν άμεσα τους τομείς που δραστηριοποιείται το Υπουργείο του.

Το μεγάλο «αγκάθι» είναι οι ιδιωτικοποιήσεις που πρέπει να γίνουν (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ. κ.α) και φυσικά πως θα καταφέρει ο κ. Κατρούγκαλος και το επιτελείο του,  οι εργαζόμενοι που θα απολυθούν να απορροφηθούν σε προγράμματα εργασίας.

Πριν ακόμα δηλαδή το Υπουργείο προλάβει να εισηγηθεί μέτρα για την αντιμετώπιση των ανέργων που θα φέρει το «μαύρο» στα κανάλια που δεν πήραν άδεια αναμένονται και άλλοι άνεργοι από άλλους εργασιακούς χώρους.

Επειδή τα εργασιακά «καίνε» η κυβέρνηση επιχειρεί να τα μεταθέσει για τον Οκτώβριο και ευελπιστεί να δεχθούν και οι θεσμοί αυτή την καθυστέρηση.

Όμως οι τελευταίοι «απειλούν» πως εάν όλα δεν εγκριθούν και συμφωνηθούν στο Euroworking Group στις 29 Σεπτεμβρίου δεν θα εκταμιευθεί η δόση των 2,6 δις ευρώ που κρίνεται απαραίτητη για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας.

Έτσι ο πονοκέφαλος του κ. Κατρούγκαλου για θέματα όπως είναι τα εργασιακά, οι ελαστικές μορφές εργασίας, η αντιμετώπιση της μαύρης εργασίας, καθώς και η αντιμετώπιση της ανεργίας είναι μια μάχη που πρέπει να δοθεί σε συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια.

Το περιστατικό με τον συνταξιούχο στην 81η ΔΕΘ είναι ίσως ο «προάγγελος» για τις δύσκολες διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς από τις οποίες θα εξαρτηθούν σε μεγάλο ποσοστό οι ζωές όλων μας. 

Το σχετικό βίντεο:

Βίντεο: Thestival

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης