Τι απαντάει για την παραπομπή του ο Ν. Γοργίας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012, 17:30
Τι απαντάει για την παραπομπή του ο Ν. Γοργίας

Νέες διαστάσεις στη δικαστική και εξωδικαστική διαμάχη του με τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο δίνει ο δικηγόρος Νικόλαος Γοργίας.

Σε δήλωσή του αναφέρει ότι η παραπομπή του στο Τριμελές Εφετείο οφείλεται στην τελευταία τροποποίηση του κώδικα ποινικής δικονομίας που έχει σαν αποτέλεσμα το Συμβούλιο Εφετών να μην έχει το δικαίωμα να κρίνει τις σοβαρές αντιφάσεις και ουσιαστικές παραλείψεις του Βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Να υπενθυμίσουμε ότι βάσει βουλεύματος ο κ. Γοργίας από το 1998 έως το 2007 εξαπάτησε τον κ. Αγγελόπουλο του οποίου χειριζόταν υποθέσεις αποκομίζοντας όφελος 27,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης κατηγορείται ότι το 1998 έλαβε ποσό 9,6 εκατομμυρίων ευρώ από τον επιχειρηματία για επενδύσεις σε ακίνητα οι οποίες όμως ουδέποτε έγιναν.

Σύμφωνα πάντα με το βούλευμα, ο γνωστός δικηγόρος κατάφερε να πείσει τον  κ. Αγγελόπουλο να του καταβάλλει 18,4 εκατομμύρια ευρώ από το 1999 έως το 2007 λέγοντας του ότι ενεργούσε για την κατάσχεση 355 εκ. δολαρίων στο πλαίσιο της δικαστικής διένεξης με τον αδελφό του Θεόδωρο Αγγελόπουλο.

Στην ανακοίνωση του ο δικηγόρος Νικόλαος Γοργίας δηλώνει μεταξύ άλλων «Δυστυχώς ο κ. Αγγελόπουλος κακοποιώντας την αλήθεια λησμόνησε ότι χάρη στις ενέργειες μου, εξασφάλισε περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Συνεπώς το όλο πλέγμα της αντιδικίας θα κριθεί συνολικά από τη δικαιοσύνη, στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη».

Παράλληλα ο κ. Γοργίας επισημαίνει ότι μετά από τρεις μηνύσεις του, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου για τα αδικήματα της απόπειρας απάτης επί Δικαστηρίου σε βαθμό κακουργήματος, της κακουργηματικής πλαστογραφίας, της κακουργηματικής εκβιάσεως οι οποίες εκκρεμούν στον 13ο Τακτικό Ανακριτή Αθηνών.

Επιμέλεια: Θάνος Κολοβός

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012, 17:34