Για την πρώην σύζυγο του κ. Τσοχατζόπουλου o Nίκος Ζήγρας έχει πει στην απολογία του απευθυνόμενος στον ανακριτή: «θα πρέπει να ελέγξετε πόσες χιλιάδες δολάρια πήρε στο εξωτερικό σε τσάντες η πρώην σύζυγος Γκούντρουν, για να συναινέσει στο διαζύγιο. Γνωρίζω ότι πήρε 500.000 δολάρια, που δεν δηλώνονταν πουθενά».

Στις σημειώσεις του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος εμφανίζεται, σύμφωνα με τις Αρχές, να αναφέρεται πολλές φορές στον πρώην στενό συνεργάτη του, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Γιάννη, δεν είσαι απατεώνας, δεν είσαι κλέφτης! Δεν έχεις δικαίωμα να τα κρατήσεις! Πάνω από έναν χρόνο με κοροϊδεύεις! Αν δεν με στηρίξεις τώρα με την άμεση έναρξη αποστολών επιστροφής, που ήταν προτεραιότητά μας εδώ και μήνες, θα δείξεις εάν είσαι μαζί μου, όπως παλιά, στα 15 χρόνια κυβερνητικής συνεργασίας». Για τον Γ. Σμπώκο μιλά και ο Νίκος Ζήγρας, θεωρώντας πως είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση διακίνησης των χρημάτων που προέρχονταν από δωροδοκίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μεταφορές μεγάλων χρηματικών ποσών έκανε σε τσάντες πολύ συχνά και ο Ιωάννης Σμπώκος, ο οποίος είχε στενές επαφές με τον Καμπούρογλου και συντόνιζαν μαζί όλες τις δουλειές. Ο Ιωάννης Σμπώκος είναι το πρόσωπο το οποίο δέχθηκε τεράστια χρηματικά ποσά, τα οποία επένδυσε ο πεθερός του, που έχει χρηματιστηριακή εταιρεία».

Ενώπιον του ανακριτή οι «πέντε»

Στο ανακριτικό γραφείο του Γαβριήλ Μαλλή αναμένονται να προσέλθουν η πρώην σύζυγος του πρώην υπουργού Γκούντρουν Μολντενάουερ, ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας Γιάννης Σμπώκος, ο ιδιοκτήτης εκδοτικού οίκου Νίκος Καρατζάς, ο δικηγόρος Γιώργος Κωνσταντάτος και ο επιχειρηματίας Φώτης Αρβανίτης.

Ενδεχομένως, οι «πέντε» θα λάβουν προθεσμίες, για να απολογηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας, χθες, κλιμάκιο αστυνομικών έκανε έφοδο σε πέντε εταιρείες και έξι διαμερίσματα που σχετίζονται με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του στενού συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιώργου Σαχπατζίδη.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης