Τη Δευτέρα συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση Γιακουμάκη

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016, 17:58
Τη Δευτέρα συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση Γιακουμάκη
Τη Δευτέρα θα συνεχιστεί στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, η δίκη για την υπόθεση του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Κατηγορούμενοι είναι ο πρώην διευθυντής της Σχολής και η καθηγήτρια που ήταν υπεύθυνη της Εστίας για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, καθώς και ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος του διευθυντή.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την εξέταση της μητέρας του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη, Μαρίας Φρονιμάκη και συνεχίστηκε με τον πατέρα του, Ανδρέα.

Ο πατέρας του άτυχου 20χρονου, Ανδρέας Γιακουμάκης, που προανακριτικά δεν είχε καταθέσει δήλωσε άγνοια για τα όσα περνούσε ο γιος του από τους συμφοιτητές του στη Γαλακτοκομική Σχολή.

Ο κ. Γιακουμάκης υποστήριξε ότι πριν το θλιβερό γεγονός, το μόνο που ήξερε για τα βασανιστήρια ήταν όταν τον είχε ενημερώσει η σύζυγός του ότι έκλειναν το ζεστό νερό στον 20χρονο γιο του και πρόσθεσε ότι ήταν απόφαση του ίδιου του Βαγγέλη να φοιτήσει στη Γαλακτοκομική Σχολή.

Στη συνέχεια, κατάθεση έδωσε και η μητέρα του Βαγγέλη, Μαρία Φρονιμάκη. Μέσα από τις ερωτήσεις της έδρας επιχειρήθηκε να ερευνήσει και να γνωρίσει το δικαστήριο αν η μητέρα γνώριζε ότι το παιδί της ήταν θύμα bullying από συμφοιτητές του.

Κατ' εξαίρεση, το δικαστήριο έκρινε πως έπρεπε να εξεταστεί ο Νίκος Δαβρής, ο οποίος ήταν σπουδαστής στη Σχολή κατά το πρώτο έτος φοίτησης του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο μάρτυρας, μετά τον θάνατο του σπουδαστή, έκανε παρέμβαση στην υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι γνώριζε για το bullying, το οποίο φέρεται πως του έκαναν κάποιοι Κρητικοί.

Ο νομικός εκπρόσωπος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ», Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο οποίος έχει την ευθύνη της λειτουργίας της Γαλακτοκομικής Σχολής, κατέθεσε αίτηση παράστασης πολιτικής αγωγής, η οποία δεν έγινε δεκτή από το δικαστήριο.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016, 18:08