Την ίδρυση ενός Κέντρου Προσφυγικού Ελληνισμού, με έντονο το ποντιακό στοιχείο, με ειδικές αναφορές στους πρόσφυγες από τη Σμύρνη και τις ακτές της Μικράς Ασίας, την ανατολική Θράκη, την Καππαδοκία, πρότεινε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης και βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης.

«Σε αυτούς τους ξεριζωμένους ανθρώπους, που δεν το έβαλαν κάτω, αλλά, αντίθετα, ήρθαν εδώ κυνηγημένοι, ρίζωσαν και πρόκοψαν, προσφέροντας στη Θεσσαλονίκη, οφείλουμε την ανάπτυξη της πόλης, σε όλους τους τομείς: πολιτιστικό, οικονομικό, κοινωνικό. Ένα τέτοιο Κέντρο είναι το λιγότερο που μπορούμε να τους προσφέρουμε» είπε ο κ. Καλαφάτης στην εισήγησή του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στις δραστηριότητες του Κέντρου, πρότεινε πως θα είναι η τεκμηρίωση της ιστορικής αλήθειας, η ιστορική έρευνα, η διδαχή της στις νέες γενιές Ελλήνων, η προσφορά του ελληνισμού στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας πως αυτά θα μπορούσαν να πλαισιώνονται με την ανάλογη μουσειακή δραστηριότητα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης