Τι είδε ο Κινέζος στο ΑΠΘ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014, 00:16
Τι είδε ο Κινέζος στο ΑΠΘ
Επίσκεψη στο ΑΠΘ πραγματοποίησε χθες αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Ξένων Σπουδών του Πεκίνου (Beijing Foreign Studies University), το πρώτο ακαδημαϊκό ίδρυμα της Κίνας, με οποίο το Αριστοτέλειο υπέγραψε μνημόνιο επιστημονικής συνεργασίας το 2008.

Η κινεζική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου, Γιάνγκ Ξουεγί, συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Πρύτανη, Γιάννη Παντή, τον Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής, Μιλτιάδη Παπανικολάου, και εκπροσώπους του τμήματος Διεθνών Σχέσεων, με τους οποίους συζήτησε τις προοπτικές διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο ιδρυμάτων σε διάφορους ακαδημαϊκούς φορείς.

Στη συνάντηση, εξάλλου, συμμετείχαν δύο Κινέζοι φοιτητές, οι οποίοι φοιτούν στον ΑΠΘ, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πανεπιστημίων.

Ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Ξένων Σπουδών του Πεκίνου ζήτησε την υποστήριξη του ΑΠΘ στη λειτουργία της έδρας Ελληνικών Σπουδών. Συγκεκριμένα, πρότεινε να ενισχυθεί η υποδοχή Κινέζων φοιτητών από το ΑΠΘ, για να παρακολουθήσουν μαθήματα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού. Επιπλέον, ζήτησε να σταλούν Έλληνες καθηγητές στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, προκειμένου να διδάξουν ελληνική γλώσσα και πολιτισμό. Η κινεζική αντιπροσωπεία εκδήλωσε επίσης ενδιαφέρον και για κοινά μεταπτυχιακά προγράμματα.


Πηγή:seleo

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014, 00:21