Όταν ένα από τα κορίτσια του κυκλώματος είπε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων ότι κατάφερε να επικοινωνήσει με τους γονείς της στην Μολδαβία και να τους περιγράψει τα μαρτύρια που περνούσε, κανείς δεν περίμενε ότι από πίσω κρυβόταν μια σπείρα που μετέτρεπε τα λεφτά του «πληρωμένου έρωτα» σε ακίνητα και σε παραθαλάσσια οικόπεδα.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά, πάντα προκαλεί αποτροπιασμό και οργή, όταν ανάμεσα στα θύματα είναι και ανήλικες. Σε αυτή την υπόθεση μάλιστα δυο κορίτσια «δούλευαν» από την ηλικία των 16 ετών ενώ το κύκλωμα είχε φροντίσει να τις προμηθεύσει με πλαστά έγγραφα ώστε να ξεπερνά τις βαριές συνέπειες του νόμου. «Κάθε κορίτσι δουλεύοντας 3 ή 4 μηνες μπορούσε να βγάλει ακόμα και εκατό χιλιάδες ευρώ, τα οποία έπαιρναν οι «αρχηγοί» του κυκλώματος» φέρεται να είπε μια από τις έξι κοπέλες που απελευθερώθηκαν από τους αστυνομικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζαν οι γυναίκες θύματα ήταν πολλά και έβαζαν σε κίνδυνο και την ζωή τους. «Δουλεύαμε ασταμάτητα μέχρι και 14 ώρες την ημέρα με αποτέλεσμα να έχουμε σοβαρά γυναικολογικά προβλήματα. Μας έδιναν χάπια για να ξεπερνάμε τους πόνους μας και όταν η κατάσταση γινόταν πολύ άσχημη μας πήγαιναν στο νοσοκομείο για να νοσηλευτούμε για λίγες μέρες» λέει μια από τις κοπέλες. Για να τις νομιμοποιήσουν στην χώρα μας είχαν βρει το γνωστό κόλπο των εικονικών γάμων με σύμφωνα συμβίωσης για τα οποία πλήρωναν μέχρι και δυο χιλιάδες ευρώ σε όποιον έβρισκαν, κυρίως στις πιάτσες των τοξικομανών στην Ομόνοια.

Το κύκλωμα, σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, επένδυε τα κέρδη του σε ακίνητα αλλά και σε επέκταση της επιχείρησης. Ένα σπίτι στον Άγιο Παντελεήμονα, ένα στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στον Κολωνό είχαν αγοραστεί ώστε να μετατραπούν σε οίκους ανοχής. Επίσης, η σπείρα διατηρούσε ένα νόμιμο εστιατόριο στον Αδάμαντα της Μήλου και στα Πατήσια. Όμως οι αστυνομικοί τα έχασαν όταν ανακάλυψαν ότι τον τελευταίο χρόνο το ζευγάρι των «αρχηγών», αλβανικής καταγωγής, είχε αγοράσει ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο «φιλέτο» στην περιοχή των Χανίων και η γυναίκα δήλωνε… εισοδηματίας.

Zougla newsroom

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης