Εγκλωβισμένοι στην Ισπανία λόγω κορωνοϊού βρίσκονται 20 Έλληνες φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με τον πρύτανη να στέλνει κατεπείγουσα επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, με αίτημα τον επαναπατρισμό τους. Οι φοιτητές βρίσκονται στην Ισπανία μέσω του προγράμματος Erasmus+.

Ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης είπε για την υπόθεση πως πρόκειται για φοιτητές διαφόρων Τμημάτων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι έφυγαν για το Πρόγραμμα Ιανουάριο, Φεβρουάριο και 3-4 από αυτούς που έφυγαν στις αρχές Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις τελευταίες ημέρες είναι λογικό πολλοί Έλληνες φοιτητές του εξωτερικού να θέλουν να γυρίσουν στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, μόνο η Ιταλία και η Ισπανία έχουν κλείσει τους εναέριους χώρους, οπότε η επιστροφή δεν είναι εφικτή. Όσον αφορά στην Ιταλία, τα πλοία τα οποία έρχονται στην Ελλάδα είναι φορτωμένα μόνο με φορτηγά και εμπορεύματα.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες χώρες, όπως  στη Βρετανία, στη Γερμανία, στη  Γαλλία, στην Ολλανδία, στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία, μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν ληφθεί μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα αεροπορικώς. Αεροπορικώς μπορούν να επιστρέψουν μέχρι στιγμής και όσοι Έλληνες βρίσκονται στις ΗΠΑ διότι υπάρχει απαγόρευση άφιξης ταξιδιωτών από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ αλλά δεν υπάρχει απαγόρευση αναχώρησης από τις ΗΠΑ ταξιδιωτών προς την Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται πως όσοι επιστρέφουν στην Ελλάδα θα πρέπει να τίθενται σε κατ’ οίκον απομόνωση. Η σύσταση έγινε, καθώς έχει παρατηρηθεί να υπάρχει τάση πολλών φοιτητών να επιστρέφουν στη χώρα και τις οικογένειές τους εξαιτίας της κρίσης με τον νέο κορωνοϊό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης