Ως συναισθηματικά ασταθές άτομο, όχι όμως ψυχωσικό, περιέγραψαν οι δύο πραγματογνώμονες στις καταθέσεις τους τον 38χρονο μουσικό Γιάννη Κατσιλάμπρο, ο οποίος σκότωσε και στη συνέχεια έθαψε το πτώμα της συζύγου του, σε πάρκο δίπλα από το σπίτι του στη Φιλοθέη.

«Την έθαψε στο πάρκο δίπλα του, γιατί ήθελε και νεκρή να είναι κοντά του» είπε ο Απόστολος Τσιάμης, ο οποίος τόνισε πως ο κατηγορούμενος θυμόταν τα πάντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μάρτυρας ανέφερε στο δικαστήριο την περιγραφή που του έκανε ο κατηγορούμενος για τη μοιραία ημέρα και όσα του είπε.

«Μου ανέφερε ότι, στον καβγά που είχε με τη σύζυγό του, εκείνη τον απείλησε ότι θα πάρει τα παιδιά και, όταν εκείνος της είπε ότι θα τα διεκδικήσει, το θύμα τού άφησε υπόνοιες, ότι το δεύτερο παιδί δεν ήταν δικό του… Όταν την χτύπησε με το σίδερο, δεν συνειδητοποίησε ότι ήταν νεκρή και ήθελε να την καθαρίσει μήπως συνέλθει. Μου είπε ότι είχε τρεις επιλογές: ή να αυτοκτονήσει ή να παραδοθεί ή να κάνει ότι έκανε για χάρη των παιδιών, γιατί έχασαν τη μάνα τους, μην χάσουν και τον πατέρα».

Ο δεύτερος πραγματογνώμονας, Γιάννης Παπαδάκης, κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος είχε συνείδηση των πραγμάτων που έκανε, αλλά δεν ήταν σε θέση να τα αξιολογήσει. «Το συναισθηματικό του υπόστρωμα ήταν διαταραγμένο. Ο φόβος της εγκατάλειψης από τη σύζυγο και τα παιδιά δεν του επέτρεψαν να αξιολογήσει σωστά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μάρτυρας είπε ότι είχε εξετάσει τον κατηγορούμενο δύο φορές. Ισχυρισμός, ωστόσο, που αμφισβητήθηκε από την πολιτική αγωγή που ζήτησε μάλιστα να κρατηθεί για ψευδορκία.

Διαβάστε επίσης:

«Δεν είμαι δολοφόνος για να τον σκοτώσω»
Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2010,

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης