ΤΕΙ Κρήτης και Πολεμικό Ναυτικό συνεργάζονται με κοινό όφελος

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018, 11:55
ΤΕΙ Κρήτης και Πολεμικό Ναυτικό συνεργάζονται με κοινό όφελος
Προοπτικές αναβάθμισης των συστημάτων πλοίων και εγκαταστάσεων του Πολεμικού Ναυτικού ανοίγονται με το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη σήμερα με το ΤΕΙ Κρήτης.

Ταυτόχρονα φοιτητές του τεχνολογικού εκπαιδευτικού ιδρύματος θα έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν σύγχρονες πρακτικές, ασκούμενοι σε μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού σε όλη τη χώρα.

«Θα δούμε φοιτητές να κάνουν την πρακτική τους άσκηση στον Ναύσταθμο Κρήτης. Σκοπεύουμε λοιπόν να έχουμε εκπαιδευτικές δράσεις… κατάρτισης, σεμιναρίων, επίσης θα δούμε και κοινά μεταπτυχιακά προγράμματα» δήλωσε ο πρύτανης ΤΕΙ Κρήτης, κ. Νικόλαος Κατσαράκης.«Για το Πολεμικό Ναυτικό το σημερινό μνημόνιο είναι μια ευκαιρία συνεργασίας με τον χώρο που παράγονται οι νέες ιδέες, καλλιεργούνται οι νέες ιδέες και αποβλέπουμε σ' αυτό. Σε μια συνεργασία που θα αποφέρει οφέλη και στις δύο πλευρές» τόνισε ο αντιναύαρχος-διοικητής Διοικητικής Μέριμνας Πολεμικού Ναυτικού κ. Νικόλαος Καφετσής.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν το πρωί ο επικεφαλής Διοικητικής Μέριμνας του Πολεμικού Ναυτικού αντιναύαρχος Νικόλας Καφέτσης και ο πρύτανης του ΤΕΙ Κρήτης Νίκος Κατσαράκης, στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου Κρήτης.

Με τη συνεργασία που εγκαινιάστηκε ανάμεσα στις δύο πλευρές θα δοθεί η δυνατότητα ακόμη και χρηματοδότησης ερευνητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων τα οποία θα μπορούν να εφαρμοστούν σε μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού.

Πηγή: neakriti.gr, zarpanews.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018, 11:55