Newsroom

Ο τραγουδιστής από τις «Μέλισσες», Χρήστος Μάστορας, έχει ξεκινήσει έναν αγώνα εδώ και καιρό, για την επίλυση του συνταξιοδοτικού ζητήματος των Βορειοηπειρωτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γνωστός τραγουδιστής σε ανάρτησή του στο Instagram ανέφερε ότι «μετά από δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται να κλείνει ο κύκλος της αδικίας και να ανοίγει αυτός της ισότητας, της δικαίωσης και της αναγνώρισης. Σήμερα μετά από την κουβέντα που είχαμε πλέω σε πελάγη ευτυχίας και βουρκώνω από συγκίνηση γιατί οι φωνές βοώντων εν τη ερήμω, εισακούσθηκαν… Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό για την πρόσκληση και για την ειλικρινή συζήτηση που κάναμε. Περιμένουμε με ανυπομονησία και την τυπική δικαίωση με την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2022».

 

 
 
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christos Mastoras (@xmastoras)

 

Γιατί όμως ο Χρήστος Μάστορας προχώρησε στην παραπάνω ανάρτηση έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό;

Η αλήθεια είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζοντας την αδικία που φέρει ο νόμος Κατρούγκαλου καθώς διαχωρίζει τους Έλληνες όσον αφορά το συνταξιοδοτικό και τα επιδόματα ανασφάλιστων υπερηλίκων και αναπήρων, έχει υποσχεθεί δημοσίως προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά από το βήμα της Βουλής, ότι θα αποκαταστήσει την αδικία αυτή. Ωστόσο, όπως φαίνεται τόσο οι ανάπηροι όσο και οι συνταξιούχοι «χόρτασαν» με τα λόγια του και πλέον βλέπουν με δυσπιστία την υπόσχεση, αφού από αυτά που έγραψε ο Χρήστος Μάστορας, δεν αναφέρεται πουθενά η ημερομηνία που θα υλοποιηθεί η δέσμευση του πρωθυπουργού. Αναφέρει απλώς ότι «περιμένουμε την τυπική δικαίωση με την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2022…».

Την ίδια ώρα, η περιφερειακή παράταξη Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική, στην Περιφέρεια της Αττικής, αναφέρει στο Facebook, πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύεται για το συγκεκριμένο θέμα. Κι αυτό είτε μιλώντας ο ίδιος είτε μέσω των υπουργών του. Γι’ αυτό λοιπόν σύλλογοι, φορείς, η επιτροπή συνταξιούχων και η παράταξη της Περιφέρειας στην Αττική, Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική (ΑΣΑ) διαμαρτύρονται με πορείες όπως αυτή που έγινε τον προηγούμενο μήνα στις 21 Οκτωβρίου 2021, ενώ ταυτόχρονα εξαγγέλλουν και νέα κινητοποίηση για τις 18 Νοεμβρίου 2021 και αυτό γιατί όπως λένε και οι ίδιοι «το θέμα δεν σηκώνει περαιτέρω αναβολή» και πως έχουν ακούσει πολλά «Θα».

 

Αγαπητές συμπατριώτισσες, Αγαπητοί συμπατριώτες, Με πολύ μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε την συνάντηση του συμπατριώτη μας…

Δημοσιεύτηκε από Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική στις Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2021

 

Οι δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους Βορειοηπειρώτες

Είναι γεγονός ότι ο λόγος που επαναστατούν ξαφνικά τόσοι άνθρωποι δεν προέκυψε εν μία νυκτί αλλά οφείλεται στην αναβολή ενός σοβαρού και χρόνιου ζητήματος. Ενός ζητήματος που προκαλεί κοινωνικές ανισότητες και ταυτόχρονα το ελληνικό κράτος δείχνει την αναλγησία του ακόμα και προς τους ανάπηρους και τους υπερήλικες.

Πρώτον, γιατί δεν δίνεται πλήρης εθνική σύνταξη στους συνταξιούχους Βορειοηπειρώτες αν και έχουν καταβάλλει 100% τις εισφορές τους στο ελληνικό κράτος.

Δεύτερον, γιατί δεν χορηγείται η αναπηρική σύνταξη σε όσους είναι άνω των 70 ετών και με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% και χωρίς εισόδημα, μόνο και μόνο επειδή λαμβάνουν το …«υπέρογκο» ποσό των 100 ευρώ ως σύνταξη γήρατος από το αλβανικό κράτος. Είναι προφανές ότι το ποσό αυτό για τις ελληνικές κυβερνήσεις είναι υπέρ αρκετό για να ζήσουν οι ανάπηροι στην Ελλάδα και να καλύψουν τις ιδιαίτερες ανάγκες τους λόγω αναπηρίας και φυσικά (να καλύψουν) όλα τα υπόλοιπα έξοδά τους.

Τρίτον, οι Βορειοηπειρώτες περιμένουν ακόμα να εφαρμοστεί ο νόμος που είναι ήδη ψηφισμένος από την ελληνική Βουλή, (7.6.2019) σύμφωνα με τον οποίο οι ανασφάλιστοι συνταξιούχοι υπερήλικες της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία, να λαμβάνουν επίδομα με λιγότερο αυστηρά κριτήρια, καθώς δρομολογήθηκε εξορθολογισμός του Άρθρου 93 του Νόμου 4387/2016 (Α’ 85).

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης