Μετά την αποκάλυψη για τις διαδρομές της τσιγγάνας, Σάσα Ρούσεβα, μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι υποθέσεων παράνομων υιοθεσιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι έρευνες συνεχίζονται σε όλη τη χώρα, με αφορμή τη μητέρα της Μαρίας, η οποία την γέννησε στο νοσοκομείο της Λαμίας και στη συνέχεια προσπάθησε να εξαφανίσει τα ίχνη της αφήνοντας το παιδί στην Ελλάδα ενώ τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της επέστρεψαν στη Βουλγαρία.

Η αστυνομία το απόγευμα της Πέμπτης ανακοίνωσε ότι η Σάσα Ρούσεβα μετά το 2009, οπότε και έφερε στον κόσμο τη Μαρία, γέννησε ένα ακόμη παιδί το 2013 στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Την ίδια χρονιά συνελήφθη από τις αστυνομικές Αρχές με την κατηγορία της απόπειρας παράνομης υιοθεσίας. 

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα η ΕΛ.ΑΣ. αυτοαναιρέθηκε και επιβεβαίωσε μεν ότι ερευνά τη συγκεκριμένη υπόθεση, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η σύλληψη αφορά σε άλλη Βουλγάρα που έφερε το πατρώνυμο (Ζέλεβα) το ίδιο ακριβώς με τη Σάσα Ρούσεβα, τη μητέρα της Μαρίας.

Μετά την έρευνα, πάντως, η Βουλγάρα Ρομά οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης, κατόπιν έκδοσης εντάλματος σύλληψης (Απρίλιος του 2013), υποστήριξε ότι θα έδινε το παιδί σε άλλη οικογένεια και τελικά αφέθηκε ελεύθερη. Το βρέφος δόθηκε στο Ίδρυμα Άγιος Στυλιανός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αστυνομικές πηγές μιλώντας στο zougla.gr αναφέρουν ότι η Σάσα Ρούσεβα έχει 6 παιδιά και ως εκ τούτου εκτιμούν ότι και η ίδια πιθανότατα συμμετείχε σε κύκλωμα με άγνωστους -μέχρι στιγμής- μεσάζοντες εμπορίας βρεφών.

«Αν η Μαρία είναι κόρη μου, τη θέλω πίσω»

Ελεύθερη μετά την κατάθεσή της στις αστυνομικές αρχές αφέθηκε η βιολογική μητέρα της Μαρίας, η οποία εντοπίστηκε μετά τις αποκαλύψεις του zougla.gr στην πόλη Γκούρκοβο της Βουλγαρίας.

Σε δηλώσεις της έξω από το αστυνομικό τμήμα τόνισε ότι «Η Μαρία μοιάζει να είναι το δικό μου παιδί. Θέλω να γίνουν εξετάσεις και αν είναι κόρη μου τη θέλω πίσω. Από χθες που είδα το παιδί στην τηλεόραση δεν μπορούσα να φάω τίποτα. Το παιδί το γέννησα στην Ελλάδα και το χάρισα εκεί γιατί δεν είχα χρήματα να το ταΐσω».

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ο εισαγγελέας της πόλης Καζανλάκ διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση και άσκησε παράλληλα ποινική δίωξη σε βάρος της Ρούσεβα. Οι αρχές έχουν ήδη προχωρήσει σε έλεγχο DNA.

Σύμφωνα, πάντως, με τον θείο της Μαρίας, τον αδερφό του πατέρα της (Ατανάς Ρούσεβ), η μικρή γεννήθηκε στην Ελλάδα την περίοδο που οι γονείς της εργάζονταν σε χωράφια με ελιές και πορτοκάλια. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το ζευγάρι την παράτησε στην Ελλάδα επειδή δεν μπορούσε να εξασφαλίσει τα απαραίτητα έγγραφα για τη μεταφορά της πίσω στη Βουλγαρία. Διαφορετική είναι, όμως, η εκδοχή που δίνει το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας που υποστηρίζει ότι η μητέρα του και ο πατέρας του πήραν λεφτά για να δώσουν τη μικρή Μαρία.

Διαβάστε όλο το χρονικό της αποκάλυψης από το zougla.gr

* ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΦΩΤΟ: ΣΑΣΑ ΡΟΥΣΕΒΑ-ΑΤΑΝΑΣ ΡΟΥΣΕΒ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης