Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης επισκέφθηκε την Παρασκευή (13/09) την εταιρεία Έρευνας & Ανάπτυξης Νέων Τεχνολογιών και Εφαρμογών Internert «Phaistos Networks A.E.», στα γραφεία της στο Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, συνοδευόμενος από τους βουλευτές Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη και Μάξιμο Σενετάκη, τον βουλευτή Χανίων Κυριάκο Βιρβιδάκη, τον γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων Γιώργο Γιαννούση καθώς και ομάδα συνεργατών του.

Τον υπουργό υποδέχθηκαν οι ιδρυτές της εταιρείας κ.κ. Δημήτρης Χατζηδάκης, Μάρκος Παπαδάκης και Γιώργος Παπαδάκης, οι οποίοι, αφού τον καλωσόρισαν και τον ευχαρίστησαν για την επίσκεψή του, τον ξενάγησαν στα γραφεία της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την ξενάγησή του, ο υπουργός και το επιτελείο του γνώρισαν το προσωπικό που στελεχώνει τα τμήματα Έρευνας & Ανάπτυξης, Υποστήριξης Πελατών και Πωλήσεων της εταιρείας, με τους οποίους και είχε μια σύντομη συζήτηση σχετικά με τις δραστηριότητες της εταιρείας.

Στη συνέχεια, τα στελέχη της Phaistos Networks είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στον υπουργό την ιστορία και την πορεία ανάπτυξης της εταιρείας (από το ξεκίνημά της το 1997 στις Μοίρες Ηρακλείου μέχρι σήμερα), αλλά και να του εκθέσουν το όραμά τους, τις προοπτικές και τα σχέδιά τους για το μέλλον.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο διευθύνων σύμβουλος της Phaistos Networks Δ. Χατζηδάκης τόνισε στον υπουργό ότι η επίσκεψή του αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση της πολύχρονης προσπάθειας των εργαζομένων της εταιρείας, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για στενή επαφή και συστράτευση φορέων και επιχειρήσεων με σκοπό την προώθηση και στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης, υπό την αρωγή του υπουργείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά του, ο υπουργός τόνισε τη σημασία της καινοτομίας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της περιφέρειας, λόγοι για τους οποίους – όπως είπε – επέλεξε να επισκεφθεί τη Phaistos Networks και να γνωρίσει τους ανθρώπους της.

Σε σχετική δήλωση του, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Σήμερα, εδώ στην Κρήτη, βλέπουμε ασφαλώς και τα προβλήματα της κρίσης, της ύφεσης, της ρευστότητας, αλλά βλέπουμε και την Κρήτη που παλεύει και δεν το βάζει κάτω. Βλέπουμε την Κρήτη της καινοτομίας στο ΙΤΕ, στην εταιρεία «Phaistos Networks» που επισκέφθηκα, βλέπουμε τη φωτεινή πλευρά της Κρήτης και της Ελλάδας».

Σχετικά με τη Phaistos Networks A.E.

Η Phaistos Networks Α.Ε. δημιουργήθηκε με σκοπό την έρευνα και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και εφαρμογών στον χώρο του Internet.

Ξεκίνησε τη δραστηριότητάς της το 1997 ως ατομική επιχείρηση και πήρε τη σημερινή νομική της μορφή τον Φεβρουάριο του 2000. Ήταν μέλος του ομίλου εταιρειών του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (θυγατρική της ΔΟΛ Digital A.E.) μέχρι τον Δεκέμβριο του 2010, όταν το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου πέρασε στου ιδρυτές της εταιρείας.

Σήμερα, η Phaistos Networks απασχολεί στα διάφορα τμήματά της 42 άτομα, τα οποία αποτελούν την κινητήρια δύναμή της.

Έδρα της εταιρείας είναι οι Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης, όπου βρίσκονται οι διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες. Το Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης, καθώς και το Εμπορικό της τμήμα στεγάζονται στο Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (STEP-C) του Ιδρύματος τεχνολογίας και Έρευνας στα Βασιλικά Βουτών στο Ηράκλειο. Από τον Οκτώβριο του 2012, γραφεία της εταιρείας λειτουργούν και στην Αθήνα.

Από την αρχή της λειτουργίας της, η Phaistos Networks έχει ανταποκριθεί με απόλυτη επιτυχία στη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση διαδικτυακών προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και ποιότητας.

Χρησιμοποιώντας την άριστη τεχνολογική κατάρτιση και εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού της, παράγει πρωτοπόρες δικτυακές λύσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών στον χώρο της νέας οικονομίας, απευθυνόμενα τόσο στον τελικό χρήστη/καταναλωτή όσο και σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Internet.

Βασικότερες δικτυακές εφαρμογές που έχει αναπτύξει έως και σήμερα η Phaistos Networks Α.Ε. είναι:

• το portal Pathfinder.gr
• η υπηρεσία online αναζήτησης προϊόντων και σύγκρισης τιμών ΒestPrice
• η πλατφόρμα διαχείρισης/διανομής Online διαφημίσεων ADMAN
• η πλατφόρμα διενέργειας Online Ερευνών iProbe
• η πλατφόρμα δημιουργίας και υποστήριξης ψηφιακού περιεχομένου C|MAN

Συνεχίζοντας με συνέπεια και υπευθυνότητα το έργο της, η Phaistos Networks στοχεύει στη διατήρηση της θέσης της στην ελληνική αγορά, καθώς και στη διείσδυσή της σε νέες αναπτυσσόμενες δικτυακές αγορές.

Η Phaistos Networks A.E. είναι μέλος του Interactive Advertising Bureau Hellas, του οργανισμού που ως αντικείμενο έχει τη σύσταση προτύπων, την πραγματοποίηση ερευνών και την εκπαίδευση για την ανάπτυξη της διαδραστικής διαφήμισης καθώς και της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝΕΔ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης