Σωτήρης Σκουλούδης

«Βούιξε» τη Δευτέρα το διαδίκτυο και οι διάφοροι ενημερωτικοί και μη ιστότοποι περί «σοβαρού» επεισοδίου μεταξύ δύο ανώτερων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας του Πειραιά, οι οποίοι, σύμφωνα με τα όσα γράφτηκαν, ήρθαν… λίγο πολύ στα χέρια. Μάλιστα, ο ένας εξ αυτών κατέληξε στο νοσοκομείο και η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων διενεργεί έρευνα για το θλιβερό και ντροπιαστικό για την ΕΛ.ΑΣ. περιστατικό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι είχε συμβεί στην πραγματικότητα και ποιος είναι ο λόγος για τη διασπορά των fake news (έχουν την τάση να διαδίδονται πολύ γρηγορότερα ακόμα και από το πιο σοβαρό και έγκυρο ρεπορτάζ…); Το zougla.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον «κακό» του παραπάνω σεναρίου, διοικητή της Ομάδας ΔΙΑΣ του Πειραιά, Δημήτρη Τσιάκο, καθώς και με άλλες πηγές, οι οποίοι μας εξιστόρησαν τα γεγονότα.

Τη Δευτέρα, σε επίσκεψη του διοικητή του Α.Τ. Ρέντη, χωρίς ουσιαστικό λόγο, επικράτησε ένταση μεταξύ των δύο αξιωματικών. Γιατί; Ο διοικητής του Α.Τ. Ρέντη χαιρέτησε τον συνάδελφό του διοικητή της Ομάδας ΔΙΑΣ με ανάρμοστο τρόπο, χωρίς όμως να έχει την πρόθεση να γίνει προσβλητικός ή επιθετικός, κάνοντας λόγο για μια «άτυχη» και «άκομψη» στιγμή: θέλοντας προφανώς να δείξει οικειότητα, όπως μας περιγράφουν, τον ακούμπησε κάπως άγαρμπα στον λαιμό.

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Τσιάκος, που δεν του άρεσε καθόλου αυτή η κίνηση και μάλιστα μπροστά στους άνδρες του, του ζήτησε σε έντονο ύφος τον λόγο, επισημαίνοντάς του ότι αυτό δεν θα έπρεπε να συμβεί. Με τη λήξη του συμβάντος ο διοικητής της Δίας εισήλθε στο γραφείο του, ενώ ακολούθως μπήκε στο γραφείο και ο διοικητής του Α.Τ. Ρέντη ζητώντας του συγγνώμη για το περιστατικό, την οποία ο αστυνόμος της Δίας  αποδέχθηκε, πλην όμως φανερά ενοχλημένος του ζήτησε να αποχωρήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προφανώς, και ο άλλος αστυνομικός ένιωσε προσβεβλημένος με τη σειρά του για αυτήν την «αντιμετώπιση», ο διάλογος δεν συνεχίστηκε και μάλιστα τα… νεύρα έφεραν και μήνυση στη συνέχεια, λόγω της αντίδρασης αυτής του επικεφαλής της ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά.

Από την ένταση και τη στενοχώρια του – που άθελά του είχε προκαλέσει τον τσακωμό και ένιωσε στη συνέχεια ότι προσβλήθηκε – ο διοικητής του Α.Τ. Ρέντη ανέβασε πίεση και μετέβη στο νοσοκομείο για εξετάσεις, χωρίς να έχει κάποιο πρόβλημα.

Αργότερα, προφανώς εν θερμώ ακόμα, υπέβαλε μήνυση στον συνάδελφό του. Πριν από τη μήνυση όμως, τα δημοσιεύματα είχαν κάνει ήδη την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο, με τις περιγραφές, όπως αναφέρθηκε, να κάνουν λόγο για… βιαιοπραγίες και ΕΔΕ σε ανώτατο επίπεδο.

Ο Δημήτρης Τσιάκος μετέβη τις απογευματινές ώρες στο κτήριο του Α.Τ. Ρέντη για να του ζητήσει τον λόγο για τα ανυπόστατα δημοσιεύματα – αυτός απάντησε ότι δεν γνωρίζει τίποτα, ότι ζητεί συγγνώμη για τη «συκοφάντηση» αυτή στην οποία δεν συμμετείχε, και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες απέσυρε τη μήνυση που είχε υποβάλει, θέλοντας τώρα αυτός, ακόμα περισσότερο, να δοθεί λήξη στο «ανόητο» – και σίγουρα όχι σοβαρό – συμβάν μεταξύ των δύο ανδρών.

Ο διοικητής της Ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά, ενός σώματος που έχει να επιδείξει πολλές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια στην καταπολέμηση του εγκλήματος, εκτιμά πως τη διασπορά αυτή των ψευδών ειδήσεων σε μερίδα του Τύπου την έκαναν… δυσαρεστημένοι υφιστάμενοί του, καθώς έχει στον νου του κάποιους οι οποίοι μετατέθηκαν με εντολή του πρόσφατα, λόγω μειωμένης απόδοσης…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης