Τη δική του εκδοχή για το πώς έγινε το φονικό στα Ανώγεια έδωσε στην προανακριτική του απολογία ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος παραδόθηκε στην Ασφάλεια Ρεθύμνου και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Ο 29χρονος ισχυρίζεται ότι το μοιραίο βράδυ του Σαββάτου καθόταν σε μία καρέκλα έξω από το σπίτι, όταν πέρασε ο Γιώργος Ξυλούρης και βλέποντάς τον του είπε: «Γκεσταπίτες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 29χρονος, τότε, ενοχλημένος τον ρώτησε: «Ήντα έχεις με τον πατέρα μου;».

Οι δύο άνδρες μάλωσαν και ο 29χρονος κατάφερε μια γροθιά στο πρόσωπο του Ξυλούρη. Τρίτοι μπήκαν στη μέση και τους χώρισαν.

«Τότε εγώ τον χτύπησα στο πρόσωπο με τη γροθιά μου και εν συνεχεία αυτός έφυγε τρέχοντας προς την οικία του, η οποία είναι σε απόσταση τριάντα μέτρων από το πατρικό μου» αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βάση αυτά που ανέφερε ο 29χρονος, ο 30χρονος Ξυλούρης πήγε στο σπίτι του και ο 29χρονος μπήκε στο δικό του για να κάνει μπάνιο.

«Μετά εγώ μπήκα μέσα στο σπίτι, στο οποίο βρισκόταν ο πατέρας μου Λευτέρης Καλομοίρης και η μητέρα μου, Δέσποινα, στους οποίους είπα το περιστατικό» υποστήριξε ο δράστης.

Δέκα λεπτά αργότερα, όπως αναφέρει ο γιος του Λ.Καλομοίρη, άκουσε έναν πυροβολισμό και τη μητέρα του να ουρλιάζει: «Τον άνδρα μου, τον άνδρα μου!».

Ο 29χρονος άνοιξε το συρτάρι, πήρε το όπλο και βγήκε έξω, όπου αντίκρισε τη μητέρα του να στέκεται σε κατάσταση αλλοφροσύνης και μπροστά της δύο άνδρες.

«Θόλωσα. Άρχισα να πυροβολώ τον Γιώργο Ξυλούρη»

Πλησιάζοντας αναγνώρισε ότι ο άνδρας που κείτονταν στο έδαφος ήταν ο πατέρας του. Όπως ανέφερε ο 29χρονος, σύμφωνα με το cretalive.gr, ανασήκωσε το κεφάλι του και διαπίστωσε ότι δεν αντιδρούσε και τότε «άδειασε» το δικό του πιστόλι στον Ξυλούρη, ο οποίος ήταν γονατιστός και είχε ακόμη στραμμένο το πιστόλι προς τον Καλομοίρη.

«Έπιασα τον πατέρα μου και είδα ότι είχε μία τρύπα στο στήθος, ενώ τα μάτια και το στόμα του ήταν ανοιχτά. Τη στιγμή εκείνη υπέθεσα ότι ο πατέρας μου ήταν νεκρός και θόλωσα. Άρχισα να πυροβολώ τον Γιώργο Ξυλούρη, πολλές φορές, χωρίς να θυμάμαι πόσες ακριβώς. Στη συνέχεια πέταξα το όπλο στον δρόμο και προσπάθησα να σηκώσω τον πατέρα μου φωνάζοντας προς τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί να τον βοηθήσουν» ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες.

«Σήκωσα τον πατέρα μου και τον έβαλα στην καρότσα του οχήματος του Ε.Ν., ο οποίος ήταν επίσης στο σημείο, και ξεκινήσαμε για το Κέντρο Υγείας Ανωγείων. Όταν φτάσαμε, κατέβασα τον πατέρα μου και τον έβαλα σέρνοντας μέσα, όπου και τον έβαλα σε ένα φορείο. Μετά από λίγο που κατάλαβα ότι ήταν νεκρός, έφυγα από το Κέντρο Υγείας» είπε ο δράστης στην απολογία του.

Διαβάστε επίσης: Ανώγεια: «Θόλωσε και άδειασε το πιστόλι πάνω του» λέει ο δικηγόρος του δράστη

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης