Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς το μπαράζ τηλεφωνημάτων αγνώστων, οι οποίοι προειδοποιούν για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε διάφορα κτίρια, σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής.

Πρωτοφανές ήταν το τηλεφώνημα που έκανε άγνωστος στις 9:11, σε σπίτι, λέγοντας στον έκπληκτο ιδιοκτήτη ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στην Εθνική Τράπεζα Περιστερίου…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 10:20, άγνωστος τηλεφώνησε στο κέντρο της Άμεσης Δράσης, αναφέροντας ότι θα εκραγεί βόμβα στο 1ο Γυμνάσιο και το 3ο Λύκειο Δραπετσώνας, χωρίς να αναφέρει σε πόση ώρα.

Στις 10:53, τηλεφώνησαν στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και προειδοποίησαν ότι έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικοί μηχανισμοί στο Λύκειο Φιλοθέης και το υπουργείο Εθνικής Παιδείας.

Ένα λεπτό μετά, άγνωστος τηλεφώνησε στο 100 και επανέλαβε τα περί βόμβας στο Λύκειο Φιλοθέης και το Υπουργείο Παιδείας, σημειώνοντας αυτή τη φορά ότι η βόμβα θα εκραγεί σε 38 λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αναστάτωση από τα τηλεφωνήματα, τα οποία αποδεικνύονται φάρσες, είναι μεγάλη, καθώς τα κτίρια πρέπει υποχρεωτικά να εκκενώνονται, οι γειτνιάζοντες δρόμοι πρέπει να κλείνουν, και οι πυροτεχνουργοί να τρέχουν από το ένα άκρο του λεκανοπεδίου στο άλλο προκειμένου να ελέγξουν τους χώρους.

Ο στόχος των δραστών, προφανής: να αποπροσανατολίσουν τις αστυνομικές δυνάμεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης