Τηλεοπτικές αποκαλύψεις για το noor1 βασισμένες σε βίντεο του zougla.gr από το 2015

Τηλεοπτικές αποκαλύψεις για το noor1 βασισμένες σε βίντεο του zougla.gr από το 2015
Σε τηλεοπτικές αποκαλύψεις για την υπόθεση του ναρκοπλοίου noor1, βασισμένες σε βίντεο της Ζούγκλας, το οποίο είχε ήδη δημοσιευθεί στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα στις 28 Μαΐου του 2015, προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας η εκπομπή "Δίκη στον ΣΚΑΙ".

Όπως ανέφερε ο παρουσιαστής της εκπομπής πριν από την την προβολή του βίντεο:" Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο αποκαλύπτει η Δίκη. Καταγράφηκε την 1η Μαρτίου του 2014 στην Κωνσταντινούπολη, τρεις περίπου μήνες πριν εντοπιστεί από τις αρχές το φορτίο των 2,1 τόνων ηρωίνης του noor1. Στο οπτικό υλικό που βρέθηκε στο κινητό του Μάκη Γιαννουσάκη, συζητούν 5 άνδρες και η συνάντηση γίνεται στο γραφείο του Σερίφι Ζιντάστι, του ιρανικής καταγωγής τούρκου που συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη με την κατηγορία του προμηθευτή του noor1. Στο βίντεο διακρίνεται και ο Φαρντίν Ριγκαμπάτι , ο οποίος είναι επίσης ιρανικής καταγωγής και Βρετανός υπήκοος και καταζητείται ως ο δεύτερος προμηθευτής του ναρκοπλοίου. Λίγους μήνες αργότερα και μετά τον εντοπισμό του φορτίου, δολοφονήθηκαν 6 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και η 19χρονη κόρη του Ζιντάστι. Η συζήτηση στο βίντεο- ντοκουμέντο γίνεται στα Ιρανικά, και ένας άγνωστος άνδρας που ελάχιστα διακρίνεται ενημερώνει τον Ζιντάστι για την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια να περάσει το φορτίο της ηρωίνης μέσω Ιράν στο Πακιστάν. Ο Ζιντάστι με βάση το οπτικοακουστικό υλικό, είναι ενήμερος για το δεύτερο φορτίο ηρωίνης, το οποίο δεν έφτασε ποτέ στην Ελλάδα γιατί εντοπίστηκε το πρώτο φορτίο τον Ιούνιο του 2014 σε δύο σημεία: Στα αμπάρια του noor1 στην Ελευσίνα και στη βίλα της πρώην συζύγου του Γιαννουσάκη στην Φιλοθέη. Η εκπομπή αποκαλύπτει το βίντεο…"


Έπειτα από την προβολή του βίντεο επισημαίνεται πως "παρών στη συγκεκριμένη συνάντηση ήταν και ο ισοβίτης Μάκης Γιαννουσάκης".

Το συγκεκριμένο βίντεο είχε ήδη δημοσιεύσει η ηλεκτρονική μας εφημερίδα στις 28 Μαΐου του 2015, σε εκτενές ρεπορτάζ με τίτλο "το βαθύ λαρύγγι των βαρόνων".

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018, 23:46