Μπορεί να είναι 300, ωστόσο η αγάπη τους για τον συνάνθρωπο στάθηκε ικανή να προσφέρει σωτηρία και θαλπωρή σε χιλιάδες πρόσφυγες, μέσα σε έναν χρόνο.

Ο λόγος για τους κατοίκους της Τήλου, οι οποίοι, με το ιδιωτικό σκάφος που διαθέτουν, έχουν διασώσει και περιθάλψει 4.637 πρόσφυγες, ενώ έχουν προσφέρει πάνω από 10.000 μερίδες ζεστού σπιτικού φαγητού από τους περίφημους μαγείρους που έχουν στα πανηγύρια τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, τους έχουν προσφέρει ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια για τα παιδιά, για να απαλύνουν όσο μπορούν την απάνθρωπη ταλαιπωρία τους, ενώ τους έχουν φιλοξενήσει, για τις λίγες ημέρες της διαμονής τους στο νησί, σε χώρους ανθρώπινους –στην αρχή στο μοναστήρι της Πολίτισσας κι εδώ κι ένα μήνα σε καταυλισμό που οργάνωσαν μόνοι τους, με νερό, ηλεκτρικό, τουαλέτες, ντους, πρόχειρη κουζίνα, στρώματα κ.α.

Και όλα αυτά χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς να έχουν πάρει χρήματα, αντίθετα βάζουν απ’ την τσέπη τους για να πληρώσουν τη βενζίνη για το ιδιωτικό φουσκωτό τους με το οποίο κάνουν τις διασώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης