Την 1η Απριλίου οι αιτήσεις σε 30 δήμους για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016, 08:22
Την 1η Απριλίου οι αιτήσεις σε 30 δήμους για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα
Ρεπορτάζ: Κώστας Μιλόβας

Σε 30 δήμους θα πραγματοποιηθεί -σε πρώτη φάση- το πιλοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που αφορά στη δήλωση συμμετοχής για την απόδοση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, το εν λόγω πρόγραμμα θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα από το 2017. Η επιλογή των 30 δήμων θα γίνει με βάση τον πληθυσμό των περιφερειών. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, την 1η Απριλίου θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν την αίτηση - δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που αφορά στο έτος 2016.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέσω των ΚΕΠ των δήμων που έχουν επιλεγεί, ενώ εν συνεχεία οι δήμοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα έχουν την αρμοδιότητα να διασταυρώνουν τα στοιχεία των αιτούντων. Επιπλέον, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να έρχονται σε επαφή με το κέντρο προώθησης απασχόλησης του ΟΑΕΔ, ενώ θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε επιπλέον μέτρα στήριξης, με τη ρητή προϋπόθεση να μην επωφελούνται από το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Η αναπληρώτρια υπουργός, αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, δήλωσε ότι «παρά τη σημασία του προγράμματος, το μέγεθος και η ένταση της κρίσης στην Ελλάδα είναι τέτοια, που το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα δεν μπορεί να είναι το μόνο πρόγραμμα που στοχεύει στην ενίσχυση του εισοδήματος».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016, 08:31