«Η ανακύκλωση στην πηγή» θα είναι η πολιτική που θα υιοθετηθεί στο ζήτημα της προώθησης της ανακύκλωσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας. Ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι η αναπτυξιακή εταιρεία «Πελοπόννησος» θα αναλάβει την επόπτευση της διαδικασίας, όπου θα συμμαχήσει με την εταιρεία Ανταποδοτική Ανακύκλωση.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια θα οργανώσει τη συλλογή του οργανικού υπολείμματος και της κομποστοποίησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στην καλή πορεία του διεθνούς διαγωνισμού για την ολική διαχείριση των απορριμμάτων που βρίσκεται σε εξέλιξη κι εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υιοθέτηση εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων του μοντέλου των ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων, την οποία χαρακτήρισε εξαιρετική εξέλιξη.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, επανέλαβε τη σύμφωνη γνώμη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων για τον τρόπο με τον οποίο η Περιφέρεια αντιμετωπίζει το σοβαρό θέμα της ολικής διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι η ΠΕΔ θα συνεργαστεί με την Περιφέρεια για τη λύση του σοβαρού αυτού προβλήματος.

Τέλος, ο περιφερειάρχης πρότεινε το ρόλο του συντονιστή για την ανακύκλωση στον επικεφαλής της Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά και γραμματέα του ΠΕΣΥ, Λάμπρο Μπούκλη, ο οποίος αποδέχτηκε την πρόταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης