Την επάνοδό του στην υπηρεσία του ζητεί με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας σωφρονιστικός υπάλληλος ο οποίος είχε απολυθεί μετά τη σύλληψή του με 0,9 γραμμάριο ηρωίνης. Ο σωφρονιστικός υπάλληλος ο οποίος υποστηρίζει πως είναι τοξικομανής ζητεί την ανάκληση της απόλυσης του η οποία αποφασίστηκε όταν συνελήφθη εκτός φυλακής με την ηρωίνη μετά τις επιβαρυντικές καταθέσεις κρατουμένων οι οποίοι, σε αντίθεση με συναδέλφους του, φέρονται να τον εμπλέκουν με εισαγωγή ναρκωτικών στο Κατάστημα Κράτησης όπου υπηρετούσε.

Το Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε τον απολυμένο υπάλληλο σε κάθειρξη 7 ετών για διακίνηση απαγορευμένων ναρκωτικών ουσιών εκτός σωφρονιστικού καταστήματος ενώ παράλληλα τον αθώωσε από την κατηγορία της απόπειρας εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο, αν και η δικαστική απόφαση δεν είναι αμετάκλητη, εστίασε το ενδιαφέρον του σε καταθέσεις κρατουμένων που έκαναν λόγο για πώληση ναρκωτικών μέσα στη φυλακή με την τιμή της ηρωίνης να φτάνει τα 180 ευρώ το γραμμάριο και τον μεσάζοντα κρατούμενο να παίρνει μίζα 50 ευρώ. Σε άλλη μαρτυρία κρατούμενου καταγράφεται ότι έδιναν παραγγελία για ναρκωτικά σε Αλβανό εκτός φυλακής και εκείνος με τη σειρά του τα έστελνε ταχυδρομικά στον συγκεκριμένο σωφρονιστικό υπάλληλο, ο οποίος τα περνούσε μέσα στο κατάστημα. Επιπλέον, ένας ακόμη κρατούμενος μιλά για την προμήθεια κινητού εντός φυλακής με το κόστος να αγγίζει τα 2.500 ευρώ.

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος από την πλευρά του αντέτεινε πως οι κρατούμενοι κατέθεσαν σε βάρος του σε μια προσπάθεια να εκδικηθούν τους σωφρονιστικούς υπάλληλους αλλά και για να ευεργετηθούν από μια ενδεχόμενη συνεργασία με τις αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης