Την άνοιξη στη Σπάρτη ο Βλαντίμιρ Πούτιν

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013, 18:25
Την άνοιξη στη Σπάρτη ο  Βλαντίμιρ Πούτιν
Με στόχο την σύσφιξη των πολιτιστικών και των εμπορικών σχέσεων με τη Ρωσία, καθώς και τη διεξοδική συζήτησης πρακτικών θεμάτων, για την προώθηση των υψηλής ποιότητας λακωνικών αγροτικών προϊόντων στη μεγάλη ρωσική αγορά, επισκέφθηκε την Σπάρτη, ο πρέσβης της Ρωσίας στη Ελλάδα, Ευγένιος Γιουρκόφ. Ο Ρώσος διπλωμάτης και είχε συνομιλίες με τον δήμαρχο της πόλης Σταύρο Αργειτάκο και παραγωγικούς φορείς της Λακωνίας, αποκομίζοντας θετικότατη άποψη για τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής. Ο δήμαρχος Σπαρτιατών καλωσόρισε τον κ. Γιουρκόφ στη λακωνική πρωτεύουσα, παρουσίασε τα προϊόντα του τόπου και τα ασυναγώνιστα πλεονεκτήματά τους, ενώ επεσήμανε ότι για τις ομορφιές της περιοχής και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος θα ακολουθήσει άλλη συνάντηση.

Ο κ. Αργειτάκος τόνισε ότι, η αναμενόμενη επίσκεψη του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στη Σπάρτη, την άνοιξη, είναι πολύ καλοί οιωνοί και βασικοί παράγοντες, για την ουσιαστική συνεργασία με τη Ρωσία. Από την πλευρά του ο Πρέσβης της Ρωσίας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι σύντομα τα λακωνικά αγροτικά προϊόντα θα είναι στα ράφια της Ρωσίας και πως η αδελφοποίηση με την Περιφέρεια Vladimir θα έχει και πρακτικό χαρακτήρα, ενώ ανέφερε ότι ο κ. Πούτιν θα επισκεφθεί τη Σπάρτη, την ερχόμενη άνοιξη, επιβεβαιώνοντας τον δήμαρχο της Σπάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας το περασμένο καλοκαίρι, ο Δήμος Σπάρτης προτίθεται το επόμενο διάστημα, να ανακηρύξει επίτιμο δημότη της πόλης, τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο Ρώσος πρόεδρος θα επισκεφθεί εκτός από την Σπάρτη και τον Μυστρά με την Καστροπολιτεία του, δημιουργώντας έτσι σενάρια και συνειρμούς με την στέψη του τελευταίου αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

Mε πληροφορίες από το ΑΠΕ
Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013, 18:25