Ο 37χρονος ανέλαβε την ευθύνη της άγριας δολοφονίας του γιατρού στη Σητεία

Ο 37χρονος ανέλαβε την ευθύνη της άγριας δολοφονίας του γιατρού στη Σητεία
Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 37χρονος άνδρας από τη Βουλγαρία ο οποίος κατά την απολογία του στο Δικαστικό Μέγαρο της Νεάπολης Λασιθίου ομολόγησε ότι μόνος αυτός, χωρίς συνεργό, δολοφόνησε τον 62χρονο γιατρό Χριστόδουλο Καλαντζάκη το πρωί του περασμένου Σαββάτου στα Πιλαλήματα Σητείας.

Ο 37χρονος εμφανίστηκε με σκυμμένο το κεφάλι λίγο πριν από τις 12.00 το μεσημέρι στον ανακριτή Λασιθίου, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του κ. Γιάννη Μανδελένη ο οποίος να σημειωθεί ότι ορίστηκε αυτεπάγγελτα από την πολιτεία καθώς κανείς δικηγόρος δεν αναλάμβανε την υπεράσπιση του ζευγαριού των εραστών.Στη διάρκεια της δίωρης απολογίας του, ο αστυνομικός από τη Βουλγαρία παραδέχθηκε ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με την 38χρονη ομοεθνή του και σύζυγο του δολοφονημένου γιατρού, για ένα χρόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίστηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών ότι ο 62χρονος καρδιολόγος που στο μεταξύ είχε μάθει την εξωσυζυγική σχέση της γυναίκας του, έστειλε απειλητικό γραπτό μήνυμα στον εραστή της, απειλώντας τον ίδιο αλλά και το παιδί του που ζει στη Βουλγαρία. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το μήνυμα στο κινητό εστάλη στις 14 του περασμένου Αυγούστου.

Το γεγονός αυτό ήταν που τον τρομοκράτησε, όπως ισχυρίστηκε, και πήρε την απόφαση να σκοτώσει τον άνδρα της γυναίκας που είχε αγαπήσει παράφορα.Παράλληλα, ανέλαβε πλήρως την ευθύνη των πράξεων του δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι μόνος εκείνος, σχεδίασε και πραγματοποίησε τη δολοφονία του Χριστόδουλου Καλαντζάκη, χωρίς να έχει καμία συμμετοχή η 38χρονη σύζυγος του θύματος.

Αμέσως μετά την απολογία του, ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκε και η χήρα Καλαντζάκη, συνοδευόμενη από τη δικηγόρο που ορίστηκε επίσης αυτεπάγγελτα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αρνηθεί την οποιαδήποτε συμμετοχή της στη δολοφονία του 62χρονου συζύγου της.Ανάλογα με την απόφαση που θα λάβουν ανακριτής και εισαγγελέας για την τύχη της νεαρής γυναίκας θα εξαρτηθεί και το τι μέλλει γενέσθαι με το ανήλικο παιδί της, το οποίο για την ώρα παραμένει υπό τη φροντίδα της γιαγιάς του, δηλαδή της μητέρα της συλληφθείσας.

Λίγο νωρίτερα, ο δικηγόρος του 37χρονου αστυνομικού μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε ότι τα κίνητρα της πράξης του ερευνώνται, ωστόσο δεν θέλησε να αναφερθεί στις πληροφορίες για το απειλητικό μήνυμα, που σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο αστυνομικός από τη Βουλγαρία του απέστειλε το θύμα.

Πηγή: cretapost

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017, 14:44