Την ενοχή του 38χρονου μουσικού που σκότωσε και έθαψε το σώμα της συζύγου του, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας στο Μικτό Oρκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, προτείνοντας να καταδικαστεί, γιατί αφαίρεσε μια ανθρώπινη ζωή, αυτή της συζύγου του, στερώντας για πάντα από τα παιδιά του την εικόνα της μάνας.

Στην αγόρευσή της, είπε ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε το έγκλημα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς όπως προέκυψε από τη διαδικασία, δεν έγινε μεταξύ τους κανένας καβγάς την ημέρα του φόνου και μάλιστα μπροστά στα παιδιά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, η απόφαση του θύματος να χωρίσει, την οποία του ανακοίνωσε την προηγούμενη ημέρα, ήταν καθοριστική.

Ωστόσο, ο κατηγορούμενος είχε λάβει την απόφαση για το έγκλημα από το 2006 και στη συνέχεια αυτή ενισχύθηκε από την άρνηση του θύματος να παραμείνει στον γάμο.

«Ο κατηγορούμενος ήταν υπέρμετρα εγωιστής, ποτέ δεν έμαθε να στερείται κάτι, ούτε να μοιράζεται ούτε να του παίρνουν πράγματα. Γι’ αυτό δεν μπορούσε να δεχθεί ότι θα φύγει από δίπλα του η Παναγιώτα, η μοναδική γυναίκα της ζωής του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εισαγγελέας έκανε λόγο για μια πράξη εκδίκησης απέναντι στο θύμα και απάντησε σε όλους τους ισχυρισμούς του μουσικού περί βρασμού ψυχικής ορμής, κατάσταση άμυνας ή μειωμένου καταλογισμού.

«Όλες οι μετέπειτα ενέργειές του δείχνουν ότι είχε πλήρη διαύγεια συνείδησης. Δεν αντιμετώπιζε ψυχική νόσο, ούτε είχε διαταραγμένη συνείδηση… Το τηλεφώνημα της μάνας του θύματος ήταν αυτό που τάραξε το οργανωμένο σχέδιό του για την εξαφάνιση του πτώματος».

Η εισαγγελέας, αφού απέκρουσε τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου, ότι προσπάθησε να συνεφέρει το θύμα, βάζοντάς το και τοποθετώντας το στην μπανιέρα, είπε ότι μετά το έγκλημα λειτουργούσε απόλυτα λογικά, ώστε να καλύψει τη δική του υπαιτιότητα.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, «η Παναγιώτα ήταν ιδιαίτερα χαρισματική και ο κατηγορούμενος δεν μπορούσε να δεχθεί την επιθυμία της να φτάσει ψηλά, κάτι που θα μπορούσε να πετύχει, αν δεν της είχε κόψει το νήμα της ζωής της».

Διαβάστε επίσης:

«Δεν είμαι δολοφόνος για να τον σκοτώσω»
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2010, 14:08

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης