Κοινό μέτωπο συγκρότησαν οι Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, καθώς και ο δήμος Ιθάκης, με σκοπό την επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης » Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη».

Για το συγκεκριμένο θέμα, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα, του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου, του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Γιώργου Αγγελόπουλου, του νεοεκλεγέντος αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Παναγή Δρακουλόγκονα, του νεοεκλεγέντος δημάρχου Ιθάκης, Διονύση Στανίτσα και του προέδρου της τοπικής κοινότητας Βαθέος Ιθάκης, Νίκου Κολυβά. Την υποστήριξή του στην πρωτοβουλία εξέφρασε ο γ.γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Γιώργος Διδασκάλου, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκοπός της συνάντησης ήταν να διαμορφωθεί ένα κοινό μέτωπο από τις εμπλεκόμενες τοπικές και περιφερειακές αρχές των οποίων οι κοινωνίες έχουν δεχθεί ισχυρό οικονομικό και κοινωνικό πλήγμα από τη διακοπή της συγκεκριμένης ακτοπλοϊκής σύνδεσης, ιδίως δε και μετά το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου πέρσι.

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε η συστράτευση και ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών προκειμένου να ασκηθεί πίεση προς το Υπουργείο ναυτιλίας για την επαναλειτουργία της γραμμής, ιδίως ενόψει χειμώνα.

Στο τέλος της συνάντησης συμφωνήθηκε, από κοινού, ότι το επόμενο βήμα θα είναι συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης