Την «επανεκκίνηση» της ανάκρισης για την υπόθεση της Novartis η οποία  εξακολουθεί να παραμένει στο σημείο μηδέν από  το Φεβρουάριο του 2018, ζητεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, με  έγγραφό του για την ανάθεση της υπόθεσης σε εφέτη ειδικό ανακριτή.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός απέστειλε έγγραφο στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας  Εφετών Αθηνών, Ιωάννη Μωραΐτακη, προκειμένου να συγκληθεί η ολομέλεια εφετών για να ανατεθεί η υπόθεση της Novartis σε 2-3 ή και περισσότερους  εφέτες , αν κριθεί αναγκαίο ,για να ολοκληρωθεί ο κύκλος της δικαστικής διερεύνησης  τάχιστα .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Πλιώτας προχώρησε στην κίνησή αυτή λόγω της εξαιρετικής σημασίας  της υπόθεσης της Novartis, λαμβάνοντας υπόψη του ότι πρόκειται για μία χρονίζουσα δικογραφία. Σκοπός του είναι  έτσι ώστε αφενός να αποφευχθεί η πολυδιάσπαση μιας τόσο μεγάλης υπόθεσης και αφετέρου  να προχωρήσει ταχύτερα η διερεύνηση  της η οποία φαίνεται πως έχει βαλτώσει για τουλάχιστον ενάμιση χρόνο, παρά τη «σκόνη» που σκορπούν οι σχετικές αποκαλύψεις   σε πολιτικούς και όχι μόνο.

Στο παρελθόν, έχουν μεταφερθεί στο Εφετείο μία σειρά γνωστών υποθέσεων όπως αυτές για την τράπεζα Κρήτης, τη 17Ν ,το αποκαλούμενο  παραδικαστικό κύκλωμα, τα ομόλογα, τη Μονή Βατοπεδίου καθώς και το σκάνδαλο της Siemens.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης