Το ζήτημα της επανένωσης με τις οικογένειές τους έθεσαν οι εκπρόσωποι των προσφύγων απεργών πείνας, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα με τους γενικούς γραμματείς Μετανάστευσης, Μιλτιάδη Κλάπα και Υποδοχής, Ανδρέα Γκουγκουλή και την διευθύντρια της Υπηρεσίας Ασύλου, Μαρία Σταυροπούλου.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι αιτούντες άσυλο έθεσαν στο επίκεντρο της συνάντησης το ζήτημα της επίσπευσης των διαδικασιών, της πληρωμής των εισιτηρίων και της τήρησης λίστας των ωφελούμενων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γενικοί γραμματείς και η διευθύντρια της Υπηρεσίας Ασύλου επισήμαναν, ότι η ελληνική πολιτεία καταβάλλει προσπάθειες για ακόμη πιο γρήγορη διευθέτηση των διαδικασιών επανένωσης και πρόσθεσαν ότι οι οικογενειακές επανενώσεις από την Ελλάδα προς άλλες χώρες της ΕΕ έχουν αυξηθεί το 2017 κατά 30%, σε σχέση με το 2016.

Επίσης διευκρίνισαν, ότι οι αιτούντες μπορούν να πληρώσουν το ταξίδι μόνοι τους, προκειμένου να επισπεύσουν τη διαδικασία επανένωσης.

Τέλος, σχετικά με τις αναφορές για τις λίστες των αιτούντων είπαν ότι δεν έχει υπάρξει ποτέ παραβίαση της σειράς προτεραιότητας μέχρι σήμερα, ενώ εκφράστηκε η πρόθεση να εξεταστεί η οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης