Σε πιγκ-πογκ ευθυνών ανάμεσα στην Εισαγγελία και την Αστυνομία τείνει να εξελιχθεί και το θέμα της κατάληψης στην Πρυτανεία.

Μπροστά στο αδιέξοδο που δημιουργήθηκε μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, που αποφυλακίζει μεν τη μητέρα των αδελφών Τσάκαλου αλλά όχι και τη σύντροφο του Γεράσιμου Τσάκαλου, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ρίχνει το μπαλάκι στην Αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με νέα, έγγραφη αυτή τη φορά, παραγγελία της ζητεί την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για τους καταληψίες της Πρυτανείας, αφήνοντας να διαφανεί πως υπάρχει ολιγωρία και αδράνεια των αστυνομικών Aρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μόλις έφτασε χθες το έγγραφο των πρυτανικών Αρχών στην Εισαγγελία, προκειμένου να υπάρξει παρέμβαση για να λήξει η κατάληψη, διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Επί τόπου, μάλιστα, μετέβη στον υπό κατάληψη χώρο Εισαγγελέας, ο οποίος διαπίστωσε πως διαπράττονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως, ο Εισαγγελέας ενημέρωσε την Αστυνομία ότι συμφωνεί στην τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ένα εικοσιτετράωρο μετά, επανέρχεται, εγγράφως, η Εισαγγελία προς την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, τονίζοντας μετ’ επιτάσεως την ανάγκη να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για τους δράστες της κατάληψης.

Διαβάστε επίσης: Συνεχίζεται η κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015, 08:39

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης