Την ερχόμενη εβδομάδα η κλήτευση της Επιτροπής Αλληλεγγύης Μεταναστών

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011, 14:34
Την ερχόμενη εβδομάδα η κλήτευση της Επιτροπής Αλληλεγγύης Μεταναστών
Προθεσμία για την ερχόμενη εβδομάδα ζήτησαν και έλαβαν τα τέσσερα από τα πέντε μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης Μεταναστών, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις στην Εισαγγελία Εφετών για την κακουργηματική πράξη της προώθησης και μεταφοράς μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ, οι τρεις πήραν προθεσμία για να καταθέσουν τη Δευτέρα, ενώ ο τέταρτος αναμένεται να καταθέσει την Πέμπτη.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Γιαννόπουλος δεν προσήλθε στο γραφείο του εισαγγελέα, αρκούμενος στο να προβεί σε μια πολιτική δήλωση: «Αποδέχομαι με μεγάλη περηφάνια και πολλή χαρά την κατηγορία της παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών, γιατί αυτό σημαίνει την αμέριστη αλληλεγγύη μου στους μετανάστες που ήρθαν και δουλεύουν στην Ελλάδα χωρίς χαρτιά, υφιστάμενοι την υπερκμετάλλευση, ταπείνωση και καταστολή. Αυτό σημαίνει ότι ως μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης εργάστηκε με αφοσίωση για την υποστήριξη του αγώνα των 300 απεργών πείνας για την ασφαλή άνοδό τους στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για τη νίκη του αγώνα τους για νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα».

Μαζί τους είχε κληθεί και το μέλος του Φόρουμ Μεταναστών, Μάρκος Χατζησάββας, ο οποίος σε δήλωσή του τόνισε: «Μετά από πολλά χρόνια στα κοινά και στα κινήματα δράσης, είμαι σε θέση να αναγνωρίζω πότε μια λογική διεκδίκηση είναι δίκαιη και άρα νομιμοποιημένη στη συνείδηση αυτών που την ασκούν, αλλά και σε όλη την υπόλοιπη κοινωνία».

Αναφερόμενος, δε, στην περίπτωση των 300 μεταναστών, ο κ. Χατζησάββας επεσήμανε ότι «όλοι γνωρίζουν πού είναι το δίκαιο και το νόμιμο. Το αυτονόητο δικαίωμά τους να ζουν και να δουλεύουν στο φως μακριά από το σκοτάδι, το κυνηγητό και την παρανομία.

Τέλος, το μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης, Νίκος Μαρκετάκης, είπε ότι «τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούμαστε κατασκευάζονταν στη μιντιακή σκηνή μέρες και νύχτες, για να ικανοποιηθεί η ανάγκη πολλών να υπάρχουν υποκινητές, διοργανωτές, και εγκέφαλοι».

Διαβάστε επίσης:

Στο εφετείο οι πέντε για τους μετανάστες της Νομικής
, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011, 10:42

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011, 15:06