Την Κυριακή ο 3ος μαραθώνιος δρόμος Ναυπλίου

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016, 01:47
Την Κυριακή ο 3ος μαραθώνιος δρόμος Ναυπλίου
Την προσεχή Κυριακή με πρωτοβουλία του δήμου Ναυπλιέων και υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, θα πραγματοποιηθεί ο 3ος μαραθώνιος δρόμος Ναυπλίου, η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού που έχει κινητοποιήσει όλη την Αργολίδα.

Την Κυριακή εκτός του 3ου μαραθώνιου δρόμου, θα διεξαχθούν παράλληλα, αγώνας ημιμαραθωνίου και αγώνες δρόμου 5 χλμ. και 2,5 χλμ. με περισσότερες από 5.000 συμμετοχές, ενώ ανάμεσα στους αγωνιζόμενους θα βρεθούν μερικοί από τους καλύτερους Έλληνες δρομείς μεγάλων αποστάσεων. Το αγώνισμα που αναμένεται να κλέψει την παράσταση από άποψη συναγωνισμού θα είναι αυτό του ημιμαραθωνίου, αλλά και τον 5 χλμ., στο οποίο αναμένονται σημαντικές παρουσίες.

Ο δήμαρχος Ναυπλίου και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθώνιου Δρόμου, Δημήτρης Κωστούρος, σε δηλώσεις του σήμερα αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του δήμου για τη διοργάνωση ενός τόσο μεγάλου και σημαντικού δρομικού αθλητικού γεγονότος στο Ναύπλιο, καθώς και την ανταπόκριση που βρήκε η διοργάνωση από όλους τους θεσμικούς κρατικούς, τοπικούς και εθελοντικούς φορείς της πόλης. Ευχαρίστησε μάλιστα όλους τους φιλάθλους δρομείς και τους αθλητές, που ανταποκρίθηκαν αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν κι εργάζονται εθελοντικά για την επιτυχία της διοργάνωσης. Μάλιστα κάλεσε τους πολίτες του Ναυπλίου, να κάνουν κερκίδες τα πεζοδρόμια και να χαρούν την ημέρα του αθλητισμού.

Επιπλέον, κάλεσε όλους τους πολίτες, μεθαύριο Κυριακή να είναι η μέρα χωρίς αυτοκίνητα για την πόλη του Ναυπλίου, καθώς η δρόμοι που διατρέχουν οι αγωνιζόμενοι θα είναι κλειστοί από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 3:00 μετά το μεσημέρι.

Ο γενικός διευθυντής Ευάγγελος Παπαποστόλου σημείωσε ότι ο συνολικός αριθμός του προσωπικού που συμβάλει στην ασφαλή διεξαγωγή του μαραθώνιου ανέρχεται σε 500 περίπου άτομα.

Λόγω του αγώνα θα εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη κι έτσι, από αύριο Σάββατο από τις 2.00 το μεσημέρι έως τις 15.30 της Κυριακής, θα είναι κλειστοί οι δρόμοι Ανδρέα Συγγρού σε όλο το μήκος, Αμαλίας από την Α. Συγγρού έως Σοφρόνη, Σιδηράς Μεραρχίας, από Πολυζωίδη έως Α. Συγγρού και Φλέσσα σε όλο το μήκος της.
Επίσης την Κυριακή από τις 7:30 το πρωί και μέχρι το τέλος των αγώνων (15:30) κλειστές και στα δύο ρεύματα θα είναι οι δρόμοι, παραλιακή οδός Μπουμπουλίνας, Ναυπλίου - Ν. Κίου έως το ύψος της υπηρεσίας Συγκοινωνιών, Βασιλέως Παύλου, Σιδηράς Μεραρχίας, Λεωφόρος Ασκληπιού και η επαρχιακή οδός Ναυπλίου, από τον κόμβο Αγ. Ελεούσας έως τον κόμβο Αγ. Ανδριανού.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016, 01:47