Την λήψη άμεσων μέτρων για την υγιεινή των προσφύγων στη Φιλιππιάδα ζητά ο δήμος Ζηρού

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016, 20:33
Την λήψη άμεσων μέτρων για την υγιεινή των προσφύγων στη Φιλιππιάδα ζητά ο δήμος Ζηρού
Παρέμβαση στην υπόθεση των τριών κρουσμάτων ηπατίτιδας Α στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Φιλιππιάδα, κάνει ο δήμος Ζηρού, ο οποίος είχε εκφράσει επιφυλάξεις για το ζήτημα της φοίτησης των προσφυγόπουλων στα σχολεία της περιοχής. Σε σχετική του ανακοίνωση, ο δήμος επαναφέρει τα θέμα των συνθηκών διαβίωσης και υγιεινής των προσφύγων αλλά και της μετεγκατάστασής τους σε δωμάτια ξενοδοχείων και σπίτια.

Για την ανάδειξη του θέματος, όπως αναφέρεται, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στην οποία κλήθηκαν και παρέστησαν οι βουλευτές του νομού, εκπρόσωποι εμπλεκόμενων υπηρεσιών, γονείς και συνδημότες μας. Παράλληλα, ο δήμος διευκρινίζει ότι, υποστηρίζει το δικαίωμα στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Έχουμε δηλώσει επανειλημμένως την αμέριστη συμπαράστασή μας και την εμπιστοσύνη μας στο κράτος και τους θεσμούς. Αυτό το θεωρούμε αυτονόητο και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, γιατί πιστεύουμε ότι ζούμε σε μία ευνομούμενη Πολιτεία, ανεξαρτήτως των πρόσκαιρων δύσκολων συνθηκών. Επίσης θεωρούμε αταλάντευτα ότι είναι αυτονόητο και ανθρώπινο δικαίωμα όλων των παιδιών του κόσμου να έχουν πρόσβαση στη μόρφωση».

Ο δήμος Ζηρού προτρέπει τους κατοίκους να λειτουργήσουν με σύνεση και ψυχραιμία, ενώ ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα από την Πολιτεία για την υγιεινή όλων των προσφύγων και τον εμβολιασμό τους, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση των κρουσμάτων, καθώς και να προχωρήσει άμεσα η μετεγκατάσταση των προσφύγων σε σπίτια και ξενοδοχεία.

Αυτή την ώρα στην Φιλιππιάδα, γίνεται ενημέρωση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Υγείας σε γονείς μαθητών του Γυμνασίου, όπου ξεκίνησαν να φοιτούν 24 προσφυγές. Αύριο θα γίνει ανάλογη εκδήλωση και για τους γονείς των μαθητών των δύο δημοτικών σχολείων όπου ξεκίνησαν μάθημα 48 προσφυγόπουλα.

Ο δήμος Ζηρού ενημερώνει επίσης, ότι προχώρησε άμεσα σε απολυμάνσεις των κτιριακών εγκαταστάσεων των σχολείων της Φιλιππιάδας, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η λειτουργία τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016, 20:33