Tην άμεση παραίτηση του πρύτανη του ΠΑΜΑΚ Αχιλλέα Ζαπράνη ζητεί με ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, μετά την «προκλητική», όπως τη χαρακτηρίζει, απόφασή του να καλέσει τα ΜΑΤ στον χώρο του πανεπιστημίου «και μάλιστα εντός του ιδρύματος, απαγορεύοντας την είσοδο σε φοιτητές».

Όπως διευκρινίζεται, «χθες το απόγευμα, φοιτητές και φοιτήτριες του ΠΑΜΑΚ βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αστυνομία να ελέγχει τα προσωπικά στοιχεία όσων ήθελαν να μπουν στο ίδρυμα με πρόσχημα την προστασία εκδήλωσης για το προσφυγικό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αρχικά», τονίζεται, «οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι το πανεπιστημιακό άσυλο είναι και θα συνεχίσει να είναι άσυλο ιδεών και ελεύθερης διακίνησης απόψεων μη ρατσιστικού ή φασιστικού περιεχομένου».

“Η όποια προσπάθεια ακύρωσης εκδηλώσεων και φίμωσης απόψεων που προκύπτει ως έκφραση διαφωνίας δεν μπορεί παρά να μας βρει απέναντι της. Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβανόμαστε το άσυλο αλά καρτ. Αντίθετα, αγωνιζόμαστε για την προάσπιση του αλλά και για την ελεύθερη έκφραση του καθενός και της καθεμίας. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα και το φοιτητικό κίνημα είναι αυτοί που οφείλουν να διαφυλάττουν το άσυλο και έχουν την ευθύνη για την προστασία του χώρου τους”.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης