Ξεκινά την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου η διανομή τροφίμων σε δικαιούχους του Δήμου Ρήγα Φεραίου μέσω προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με στόχο την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Συνολικά στο Δήμο θα εξυπηρετηθούν 1.700 περιπτώσεις δημοτών και οικογενειών. Ζυμαρικά, λάδι, ρύζι, φέτα και γραβιέρα είναι τα προϊόντα που θα μοιραστούν στους κατοίκους του Δήμου για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες της σίτισης. Συνολικά το μέγεθος της βοήθειας ανέρχεται στους 27 τόνους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο αναλυτικά ο Δήμος θα διανείμει τις εξής ποσότητες τροφίμων: ζυμαρικά 8.405 κιλά, ελαιόλαδο 3.362 κιλά, ρύζι 11.767 κιλά και γραβιέρα Κρήτης 840,5 κιλά. Επίσης, τις επόμενες μέρες αναμένεται να σταλεί και η φέτα συνολικά 2.521,5 κιλά. Στο Δήμο οι δικαιούχοι ανέρχονται στους 1.700. Την πρώτη φορά που υλοποιήθηκε το πρόγραμμα στο Δήμο, οι δικαιούχοι ανέρχονταν στους 800 και πλέον.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου εντάχθηκε για δεύτερη φορά στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Πέρυσι ήταν ο μοναδικός Δήμος που κατάφερε και έλαβε τρόφιμα που τα διέθεσε δωρεάν στους δημότες. Φέτος υπέβαλε ξανά αίτηση που εγκρίθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η βοήθεια έρχεται σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο κατά την οποία κάθε στήριξη που παρέχεται στις οικογένειες, είναι πολύτιμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης