Την Τετάρτη θα καταπλεύσει στη Σύρο πολεμικό σκάφος του αμερικανικού ναυτικού

Την Τετάρτη θα καταπλεύσει στη Σύρο πολεμικό σκάφος του αμερικανικού ναυτικού
Ξεκινούν οι αφίξεις πλοίων των ΗΠΑ στη Σύρο. Έρχεται για 4ήμερη επίσκεψη πολεμικό catamaran.

Λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη της Αμερικανίδας αξιωματούχου του Πολεμικού Ναυτικού Rose Rice στη Σύρο, ξεκινούν οι αφίξεις των πλοίων από τις ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας απόλυτα και τα σχετικά ρεπορτάζ του cyclades24.

Στο λιμάνι της Ερμούπολης πρόκειται να καταπλεύσει την προσεχή Τετάρτη 14 Μαρτίου, μεγάλο πολεμικό σκάφος του αμερικανικού ναυτικού. Πρόκειται για σκάφος συνολικού μήκους 106 μέτρων και τύπου catamaran, το οποίο θα προσεγγίσει την πρωτεύουσα των Κυκλάδων για πρώτη φορά.

Το πλοίο θα αφιχθεί στην Σύρο στις 9 το πρωί και θα παραμείνει ελλιμενισμένο στην Ερμούπολη έως και την Κυριακή 18 Μαρτίου. Το 4ήμερο ταξίδι έχει χαρακτήρα αναψυχής και ξεκούρασης των 36 μελών του Αμερικανικού πληρώματος που ουσιαστικά, θα κάνουν ολιγοήμερες διακοπές στο ελληνικό νησί.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας – Έρχονται ενισχύσεις

Το σκάφος θα δέσει στην προβλήτα κρουαζιεροπλοίων και καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στην Σύρο, θα ισχύουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας με βάση τις απαιτήσεις του διεθνούς κώδικα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στη Σύρο θα καταφθάσει κλιμάκιο των Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος, βατραχάνθρωποι αλλά και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι.

Σε τοπικό επίπεδο, επί ποδός βρίσκεται το Λιμεναρχείο Σύρου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και οι αστυνομικές δυνάμεις του νησιού που σχεδιάζουν το πλάνο φιλοξενίας και φύλαξης του Αμερικανικού πληρώματος.

Πηγή: cyclades24

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018, 01:30