Ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν πως η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκαρώτου δεν επιθυμεί τη νομική της εκπροσώπηση από τους ίδιους εξέδωσαν οι Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η ανακοίνωση των δύο δικηγόρων έχει ως εξής: «Αργά χθες το βράδυ πληροφορηθήκαμε ότι η Ολυμπιονίκης κα. Σοφία Μπεκατώρου δεν επιθυμεί να συνεχισθεί η εκπροσώπησή της από τη νομική ομάδα των Ζωής Κωνσταντοπούλου και Νίκου Κωνσταντόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Βασική πρόθεση και ελπίδα της υπεράσπισης ήταν να ξεσκεπαστεί συνολικά για τη χώρα ένας κύκλος υποθέσεων εκμετάλλευσης και κακοποίησης, που αφορά νέες και νέους και που εκτείνεται εντός και εκτός αθλητισμού.

»Ευχόμαστε στην κα. Μπεκατώρου πολλή δύναμη στον δύσκολο αγώνα να αλλάξουν τα πράγματα».

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, ξεκινά η εισαγγελική έρευνα με αφορμή τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για τον βιασμό της από υψηλόβαθμο στέλεχος της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εισαγγελέας Νίκος Στεφανάτος, που ανέλαβε την υπόθεση, αφού μελέτησε όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, απέστειλε ήδη κλήση στην ολυμπιονίκη να καταθέσει την Τετάρτη το πρωί. 

Ο εισαγγελικός λειτουργός θα παραλάβει επίσης αντίγραφα από την κατάθεση που είχε δώσει η Σοφία Μπεκατώρου σε πταισματοδίκη, στο πλαίσιο άλλης έρευνας που είναι σε εξέλιξη για οικονομικές ατασθαλίες στην Ομοσπονδία, την οποία χειρίζεται ο αθλητικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, μετά τις καταγγελίες του ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη. Στόχος της έρευνας είναι να μη μείνει πλέον στο σκοτάδι καμία περίπτωση σεξουαλικής βίας.

Για τον λόγο αυτό η ολυμπιονίκης θα ερωτηθεί όχι μόνο για όσα η ίδια βίωσε, ακόμη κι αν η καταγγελλόμενη πράξη έχει υποπέσει σε παραγραφή, αλλά και για άλλες περιπτώσεις που ενδεχομένως γνωρίζει με συναθλήτριές της που δέχθηκαν σεξουαλική βία στον χώρο του αθλητισμού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης