Την Τρίτη η ολοκλήρωση της εκδίκασης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010, 22:14
Την Τρίτη η ολοκλήρωση της εκδίκασης
Την Τρίτη, στις 9 το πρωί, θα συνεχισθεί στο μονομελές πλημμελειοδικείο Χανίων η δίκη των οκτώ κατηγορουμένων για τα επεισόδια στο κέντρο της πόλης το βράδυ της Τρίτης 9 Μαρτίου, ανάμεσα σε μέλη οργανώσεων της αριστεράς και νεαρών μελών ακροδεξιών οργανώσεων.

Η ακροαματική διαδικασία άρχισε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, ενώ αναμένονταν αναβολή, και ολοκληρώθηκε με την εξέταση των 7 μαρτύρων κατηγορίας, λίγο πριν τις 20.30.

Όπως ανακοινώθηκε από το δικαστήριο, η δίκη θα συνεχισθεί το πρωί της Τρίτης με τις καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης, τις απολογίες των κατηγορουμένων, την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας, τις αγορεύσεις των συνηγόρων και φυσικά την έκδοση της απόφασης.

Οι οκτώ, όλοι μέλη ακροδεξιών οργανώσεων, παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την διαδικασία του αυτοφώρου στο μονομελές πλημμελειοδικείο Χανίων, με τις κατηγορίες της εξύβρισης και της απειλής.

Ένας από αυτούς αντιμετώπιζε επιπλέον την κατηγορία για παράβαση του νόμου περί όπλων, αφού φέρεται ότι απείλησε νεαρό με μαχαίρι, ενώ μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ένας υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού.

Έξω από την αίθουσα είχαν συγκεντρωθεί πολίτες, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά του φασισμού, ενώ μέσα και έξω βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Παρόλα αυτά, αργά το απόγευμα, έξω από το δικαστικό μέγαρο προκλήθηκε μικρή ένταση, όταν δύο νεαροί αναγνωρίσθηκαν ως μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης. Το συγκεντρωμένο πλήθος κινήθηκε προς το μέρος τους, αλλά η άμεση επέμβαση της αστυνομίας απέτρεψε τα επεισόδια.

Στο μεταξύ, μηνύσεις για τα γεγονότα της Τρίτης κατέθεσαν και κάποιοι από τους κατηγορούμενους σε βάρος δύο Χανιωτών, εκ των οποίων ο ένας είναι δημοτικός σύμβουλος Χανίων και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού.

Υπενθυμίζεται πως οι οκτώ κατηγορούμενοι συνελήφθησαν ενώ βρίσκονταν ταμπουρωμένοι σε κατάστημα της πόλης, και απέξω το «πολιορκούσαν» ακροαριστεροί και μέλη αριστερών οργανώσεων.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010, 22:28