Τις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα επισκέφτηκε ο Αθανασίου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013, 19:45
Τις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα επισκέφτηκε ο Αθανασίου
Ανάμεσα στους ανήλικους κρατούμενους του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο Υπουργός απένειμε επαίνους σε τέσσερις κρατούμενους, οι οποίοι παρά τις αντίξοες συνθήκες, πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις, ενώ με απόφασή του χορηγήθηκε, συμβολικά, ως χρηματικό έπαθλο το ποσό των 500 ευρώ σε κάθε επιτυχόντα.

Ο κ. Αθανασίου συνεχάρη ιδιαίτερα τα παιδιά για την τιτάνια, όπως χαρακτηριστικά είπε, προσπάθεια τους, τους ευχήθηκε καλή πρόοδο, ενώ εξήρε το έργο του εκπαιδευτικού προσωπικού (καθηγητών και δασκάλων), της Διεύθυνσης και των σωφρονιστικών υπαλλήλων του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης.

«Η προσπάθεια σας είναι αξιοζήλευτη. Δίνετε το παράδειγμα για να ακολουθήσουν το δρόμο σας και άλλοι κρατούμενοι. Είστε φωτεινός φάρος και δείχνετε πώς ο νέος άνθρωπος μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια, τις δυσκολίες ή ακόμα και τις κακιές στιγμές του παρελθόντος του και να κάνει την υπέρβαση», τόνισε ο Υπουργός απευθυνόμενος στους ανήλικους κρατούμενους οι οποίοι με τη σειρά τους τον ευχαρίστησαν για την έμπρακτη στήριξη τους.

Ο Υπουργός δεσμεύθηκε μάλιστα, να εξετάσει την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για τη δυνατότητα χορήγησης εκπαιδευτικών αδειών σε κρατουμένους, οι οποίοι έχουν πετύχει σε Σχολές Ανωτέρων και Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, που βρίσκονται μακριά από το Κατάστημα Κράτησής τους, ώστε να διευκολύνονται οι σπουδές τους. Επιπλέον ο κ. Αθανασίου πρόκειται να έρθει άμεσα σε επαφή με τα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας & Θρησκευμάτων και Πολιτισμού προκειμένου να καλυφθούν κενές θέσεις καθηγητών στα σχολεία των Καταστημάτων Κράτησης και να ενισχυθούν με το απαραίτητο υλικό οι θεατρικές παραστάσεις τους.

Ο Υπουργός, ο οποίος συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Μαρίνο Σκανδάμη και τον Γενικό Διευθυντή Σωφρονιστικής Πολιτικής κ. Γιάννη Σταλίκα, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αρκετούς κρατούμενους, να ακούσει τα αιτήματά τους, να ξεναγηθεί σε όλους τους χώρους του Καταστήματος Κράτησης.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013, 21:58