Με μία επιστολή προς τους κατοίκους του Δήμου Διδυμοτείχου το πρώην μέλος του Φιλοζωικού Σωματείου ‘Κυνοσόφιο’, Ζωή Δημητρίου, ανακοίνωσε την παύση λειτουργίας του σωματείου. Μετά από 15 χρόνια δράσης αποφασίστηκε να σταματήσει ο «αγώνας» προστασία των αδέσποτων τα οποία δυστυχώς χάνουν πλέον τους πιο πιστούς τους «συμμάχους»

Στην επιστολή – ανακοίνωση αναλύονται οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την «οδυνηρή», όπως χαρακτηρίζεται, απόφαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση – επιστολή είναι η εξής:

«Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Το φιλοζωικό σωματείο «Κυνοσόφιο» μετά από αγώνα 15 χρόνων αποφάσισε να σταματήσει τη δραστηριότητά του στο Δήμο μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι λόγοι που τα μέλη του σωματείου οδηγήθηκαν σε αυτήν την οδυνηρή απόφαση είναι οι ακόλουθοι:

Ο αγώνας των εθελοντών φιλόζωων να προστατεύσουν τα ζώα και να δώσουν στην πόλη ένα πολιτισμένο πρόσωπο υπήρξε άνισος. Στειρώθηκαν πάνω από 1500 αδέσποτα, δόθηκαν για υιοθεσία περίπου 250, και αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται στο καταφύγιο 143 αδέσποτα. Σώθηκαν εκατοντάδες ζώα από αρρώστιες και τραυματισμούς.

Τα αποτελέσματα αυτής της τεράστιας προσπάθειας φάνηκαν τα 2-3 πρώτα χρόνια.Αυτή τη στιγμή η πόλη υποφέρει από αγέλες σκύλων.

Δυστυχώς, πολλοί νόμισαν ότι αφού υπάρχουν κάποιοι «τρελοί» φιλόζωοι που δίνουν το χρόνο τους, τα χρήματά τους, τη ζωή τους γι’αυτό το σκοπό, μπορούν να εγκαταλείπουν τα ζώα τους.

Αδιαφορούν για τους συμπολίτες τους, την πόλη, τα ζώα.

Αν και λίγοι, δυστυχώς έχουν σύμμαχο την αδιαφορία των πολλών που το μόνο που κάνουν είναι να αγανακτούν και να γκρινιάζουν.

Το χειρότερο όλων είναι ότι όλοι μαζί βάλλουν κατά του φιλοζωικού σωματείου με τη γενική εκτίμηση ότι, δεν κάνει καλά τη δουλειά του.

Έλεος!!!!

Ελπίζουμε και ευχόμαστε κάποια στιγμή αυτός ο τόπος και οι άνθρωποι του να αποκτήσουν αυτό που τους αξίζει.

Ευχόμαστε, οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης να εφαρμόσουν κατά γράμμα το νόμο προς συμφέρον των κατοίκων και των αδέσποτων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης