Τμήματα χωρίς αστυνομικούς στην περιφέρεια

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012, 23:05
Τμήματα χωρίς αστυνομικούς στην περιφέρεια
Ανοχύρωτη στο έγκλημα είναι η ελληνική περιφέρεια από τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στα Αστυνομικά Τμήματα. Η υποστελέχωσή τους έχει χτυπήσει «κόκκινο», την ώρα που μέρος της βαριάς εγκληματικότητας αποκεντρώνεται.

Τα αποτελέσματα είναι να υπάρχουν υπηρεσίες που υπολειτουργούν και Α.Τ. που βγάζουν τη νύχτα με ένα άτομο. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ρεπορτάζ του Τύπου της Κυριακής «οι εντολές που έχουν δοθεί από την πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας είναι να ενισχύονται διαρκώς οι δυνάμεις φρούρησης στην πρωτεύουσα, όπου οι ανάγκες χαρακτηρίζονται από τους αρμόδιους αξιωματικούς τεράστιες, χωρίς όμως να δίνεται η ανάλογη προσοχή στη Θεσσαλία.

Ενδεικτικό είναι ότι από τους 2.090 αστυφύλακες που αποφοίτησαν από τις σχολές τον Οκτώβριο του 2011 οι 2.030 τοποθετήθηκαν στην Αττική. Και αυτό παρά τις εκκλήσεις πολλών επικεφαλής αστυνομικών διευθύνσεων από τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία για κενά στο προσωπικό που γίνονται ορατά λόγω της έξαρσης του εγκλήματος».

Η έλλειψη προσωπικού, τα εξαντλητικά ωράρια, οι αυξημένες ευθύνες, σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε εξοπλισμό, θέτει επί μονίμου βάσεως σε κίνδυνο και τις ζωές των αστυνομικών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στην περιφέρεια Θεσσαλίας οι ελλείψεις προσωπικού φτάνουν στο 20% με τα μεγαλύτερα κενά να εντοπίζονται στο νομό Λάρισας. Από τις 910 οργανικές θέσεις καλυμμένες είναι οι 760 (-150), ακολουθεί ο νομός Τρικάλων με 70 κενά στο προσωπικό (370 θέσεις, 300 άτομα προσωπικό), ο νομός Καρδίτσας με 55 κενά (325 θέσεις, 270 άτομα προσωπικό) και ο νομός Μαγνησίας με 50 κενά (515 θέσεις, 465 άτομα προσωπικό).

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012, 23:05