Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω «Μίκης Θεοδωράκης» Πρεσβευτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016, 23:50
Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω «Μίκης Θεοδωράκης» Πρεσβευτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου
Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω «Μίκης Θεοδωράκης» ως «Πρεσβευτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου» στα πλαίσια των δραστηριοτήτων για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day) 2016 διοργάνωσε δύο δράσεις.

Η μια δράση αφορούσε στους μαθητές, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9-2-2016 με τις τάξεις Γ-Δ-Ε-ΣΤ από τους εκπαιδευτικούς και η άλλη δράση αφορούσε τους γονείς και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου την Τετάρτη 2-3-2016 με θέμα: «Ασφαλές και δημιουργικό διαδίκτυο. Ο ρόλος της εκπαίδευσης και των γονέων».Την ομιλία άνοιξε ο Διευθυντής του Δημοτικού σχολείου Ανδρέας Δούμας ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Γιώργος Κορμάς Ιατρός, Επικεφαλής Γραμμής Βοηθείας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, Πρόεδρος Επιτροπής Αλληλεγγύης Γενεών στον Ψηφιακό Κόσμο Υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων, Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΠΑ.

Ο κ. Κορμάς αναφέρθηκε διεξοδικά σε όλα τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη χρήση του διαδικτύου. Ανέλυσε μέσα από πραγματικά περιστατικά το πώς μπορεί να γίνει ασφαλές το διαδίκτυο για όλους. Τέλος στάθηκε ιδιαίτερα στο ρόλο που παίζει τόσο η εκπαίδευση, όσο και οι γονείς, ώστε το διαδίκτυο να γίνει ένα δημιουργικό εργαλείο για τα παιδιά μέσα από τη σωστή χρήση του.Την εξαιρετική εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας κ. Στάμος Αδάμ, η σχολική σύμβουλος της 28ης Περιφέρειας κ. Λαζαράκου Έλσα, ο σχολικός σύμβουλος της 27ης Περιφέρειας κ. Παναγάκος Ιωάννης, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου αλλά και άλλων σχολείων, το συμβούλιο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, γονείς και φίλοι.


Πηγή: xpressnews.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016, 23:51