Η Ευρώπη συνεχίζει να δείχνει το σκληρό της πρόσωπο στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ.

Το μωράκι γεννήθηκε την Κυριακή 6 Μαρτίου και ενώ ολόκληρη η περιοχή είχε μετατραπεί σε… βούρκο λόγω της καταρρακτώδους βροχής​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Έχοντας εγκαταλείψει τις εστίες και τις χώρες τους για να γλυτώσουν από τις κακουχίες, τον πόλεμο και τις διώξεις, βρέθηκαν μπροστά στους φράχτες που ύψωσαν -με την ανοχή των Βρυξελλών- τα κράτη που βρίσκονται στον λεγόμενο «βαλκανικό δρόμο». Ζώντας μέσα στη λάσπη και ευρισκόμενοι αντιμέτωποι με τον καθημερινό αγώνα της επιβίωσης, οι εξαθλιωμένοι της Ειδομένης συνεχίζουν να ελπίζουν ότι ο Γολγοθάς τους θα φθάσει κάποια στιγμή στο τέλος του και οι ίδιοι θα δουν τη Γη της Επαγγελίας ενάντια σε όλα τα εμπόδια και τους φράχτες.

Τις τελευταίες ώρες τα διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν την είδηση της γέννησης ενός μωρού στον καταυλισμό που έχει στηθεί στην Ειδομένη. Το πρώτο του μπάνιο έγινε μ’ ένα μπουκάλι κρύο νερό. Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν με γλαφυρό τρόπο το δράμα των προσφύγων και των μεταναστών. Το μωράκι γεννήθηκε την Κυριακή 6 Μαρτίου και ενώ ολόκληρη η περιοχή είχε μετατραπεί σε… βούρκο λόγω της καταρρακτώδους βροχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:



σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης