Το Α’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί η Ευρωπαία επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου, στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας της στη Θεσσαλία έπειτα από σχετική πρόσκληση της Περιφέρειας, προκειμένου να σχηματίσει ιδία αντίληψη για έργα που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ.

Η κα Κρέτσου ενημερώθηκε από τους αρχαιολόγους και τον πρόεδρο της επιστημονικής επιτροπής του έργου του Αρχαίου Θεάτρου Αθ. Τζαφάλια για την πρόοδο των εργασιών ανάδειξής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις της αμέσως μετά την ξενάγηση η κα Κρέτσου χαρακτήρισε το θέατρο «μνημείο της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς».

Σημείωσε πως είναι ένα από τα μεγαλύτερα αρχαία θέατρα στην Ελλάδα, εκφράζοντας τον εντυπωσιασμό της για το γεγονός πως χρειάστηκε να αξιοποιηθούν χρηματοδοτήσεις από τρεις προγραμματικές περιόδους για τις εργασίες αποκατάστασής του, ώστε να καταστεί επισκέψιμο. Επίσης, εξέφρασε τον θαυμασμό της για το έργο που έχει πραγματοποιηθεί από τους αρχαιολόγους και τις τοπικές αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος στάθηκε στην ανάγκη φροντίδας των ιστορικών μνημείων, τονίζοντας πως «όλοι βρισκόμαστε στην ίδια ευρωπαϊκή οικογένεια».

Όπως επεσήμανε η κα Κρέτσου κατά τη χθεσινή επίσκεψή της στα Μετέωρα, η περιφερειακή πολιτική δεν είναι σε θέση να προσφέρει λύσεις στο βραχυπρόθεσμο πρόβλημα ρευστότητας της Ελλάδας, αλλά τα 20 δισ. ευρώ που θα διατεθούν την επόμενη επταετία στο πλαίσιο της περιφερειακής πολιτικής θα αποτελέσουν ένα υπόβαθρο που θα σηματοδοτήσει την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Πηγή φωτό: tameteora.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης