Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Σχέση αφεντικού-υπαλλήλου διατηρούσε ο φερόμενος ως εγκέφαλος της μαφίας του χρυσού Ριχάρδος με τον αστυνομικό συνεργάτη του ο οποίος υπηρετεί σε θέση φύλαξης VIP προσώπου, όπως αποκαλύπτεται από τις συνομιλίες που είχε μαζί του ο γνωστός τηλε-ενεχυροδανειστής και βρίσκονται σε γνώση του zougla.gr.

Ενδεικτική της συνεργασίας τους είναι η κατάθεση αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. που ήταν επικεφαλής των ερευνών και υποστήριξε πως είχε στηθεί στο παρελθόν ολόκληρη επιχείρηση µε τη συμμετοχή εκατοντάδων αστυνομικών για τη σύλληψη των «εγκεφάλων», η οποία ωστόσο µματαιώθηκε διότι ο συνάδελφός ενημέρωσε τον Ριχάρδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακάτω θα διαβάσετε τον διάλογο μεταξύ του Ριχάρδου και του αστυνομικού, κατά τον οποίο ο ενεχυροδανειστής εμφανίζεται δυσαρεστημένος και επιπλήττει τον αστυνομικό επειδή δεν τον ενημέρωσε όσο έγκαιρα θα έπρεπε.

Ο αστυνομικός του ζητά να βρεθούν από κοντά. Χαρακτηριστική είναι ωστόσο η έκφραση του Ριχάρδου προς τον συνομιλητή του στον οποίο λέει: Να βρεθούµε τι; Εγώ δηλαδή είµαι ο µαλάκας και δεν µε ενηµερώνεις; Τι να σε κάνω εάν δεν µε ενηµερώνεις σε τέτοια, ρε συ; Ενώ λίγο παρακάτω προσθέτει: ∆ηλαδή, κάτσε. Οταν δεν έρχεσαι και γράφεις στα α…ια σου ένα τέτοιο συµβάν και ούτε καν έρχεσαι να µου πεις τι έχει γίνει...

Διαβάστε τον σχετικό διάλογο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Συνεχίζονται οι απολογίες

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα ο μαραθώνιος των απολογιών για την υπόθεση, καθώς 18 κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθούν. 

Ήδη τέσσερις από τους συλληφθέντες ως μέλη των δύο κυκλωμάτων που λυμαίνονταν την αγορά χρυσού τα τελευταία χρόνια, κρίθηκαν προφυλακιστέοι, λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Στη φυλακή οδηγούνται ο Τούρκος συναρχηγός του ενός κυκλώματος, ο εξάδελφός του, που φέρεται ότι ήταν ο υπαρχηγός υπαρχηγού και δύο ακόμη άτομα με ρόλο γυρολόγου και συνοδού του χρυσού, κατά την εξαγωγή του από την Ελλάδα στην Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου κύκλου των απολογιών, που ξεκίνησε χθες, την πόρτα της ανακρίτριας πέρασαν 16 κατηγορούμενοι από τους οποίους οι τέσσερις κρίθηκαν προφυλακιστέοι ενώ οι υπόλοιποι 12 αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Όσον αφορά στον Ριχάρδο, όπως έγινε γνωστό χθες, αναμένεται να βρεθέι ενώπιον του ανακριτή αύριο Κυριακή. 

Ο φερόμενος ως συναρχηγός του κυκλώματος, Τούρκος υπήκοος συριακής καταγωγής, κατά τη διάρκεια της απολογίας του υποστήριξε ότι είναι νόμιμος υπάλληλος στο κεντρικό κατάστημα της γνωστής αλυσίδας ενεχυροδανειστηριων, στην Πατησίων, ασφαλισμένος στο ΙΚΑ στο κομμάτι της εκτίμησης ρολογιών, αρνούμενος την εμπλοκή του στο κύκλωμα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι εκτελούσε τις εντολές του αφεντικού του που δεν είναι άλλος από τον ενεχυροδανειστή Ριχάρδο.

Την ίδια γραμμή κράτησε και ο εξάδελφός του που φέρεται ως υπαρχηγός του κυκλώματος, υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται δύο χρόνια στην Ελλάδα και ήταν νόμιμος υπάλληλος στα ενεχυροδανειστήρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης