Το άγνωστο παρασκήνιο της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Μαΐου 2019, 19:34
Το άγνωστο παρασκήνιο της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου

Ένα άγριο  «παζάρι», εντός και εκτός φυλακής οδήγησε στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Καταθέσεις που ως …δια μαγείας αποσύρονται, απειλές και εκβιασμοί με «φόντο» εκατομμύρια ευρώ, αποτελούν το άγνωστο παρασκήνιο της εκτέλεσης του ποινικολόγου.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε συναντηθεί λίγες ώρες πριν τη δολοφονία του με τον αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού Αντώνη Αραβαντινό ο οποίος καταθέτοντας ως μάρτυρας αποκάλυψε τι πραγματικά φοβόταν ο άτυχος ποινικολόγος. 

«Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος μου είχε πει πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον Αριστείδη Φλώρο δεν προέρχεται μέσα από τις φυλακές αλλά δυστυχώς από συναδέλφους του δικηγόρους...».

Αυτό κατέθεσε σήμερα στη δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο αρχιφύλακας και υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Αντώνης Αραβαντινός.

Στην κατάθεσή του ο κ. Αραβαντινός μετέφερε, όπως είπε, όσα του είχε πει ο αδικοχαμένος ποινικολόγος, τρεις με τέσσερις ώρες πριν τη δολοφονία του, όταν είχε συναντηθεί μαζί του στις φυλακές όπου είχε μεταβεί για να επισκεφθεί τον εντολέα του Αριστείδη Φλώρο.

Όπως κατέθεσε ο κ. Αραβαντινός, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του είχε αναφέρει πως στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου, «γίνονταν παζάρι» και ότι ζητούσαν από τον εντολέα του Αρ. Φλώρο 3 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να αποσυρθούν καταθέσεις Αλβανών κρατουμένων που ενοχοποιούσαν τον έγκλειστο επιχειρηματία ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.

Ο Αντώνης Αραβαντινός τόνισε πως ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του είχε πει και συγκεκριμένα ονόματα δικηγόρων που ζητούσαν τα χρήματα, ωστόσο ο ίδιος δεν θέλησε να τους κατονομάσει. .. «Ο αείμνηστος Ζαφειρόπουλος θεωρούσε πιο βασική απειλή την κατηγορία σε βάρος του πελάτη του, του Φλώρου. Πίστευε ότι αν δεν επέμεναν οι δικηγόροι δεν θα επέμεναν και οι Αλβανοί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αραβαντινός, προσθέτοντας πως ο κρατούμενος για την υπόθεση της Energa επιχειρηματίας του είχε αναφέρει πως δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλου.

Απειλές όμως υποστήριξε ότι δέχθηκε και ο ίδιος ο Αντώνης Αραβαντινός από τον Κλοντιάν Λεκοτσάι. Όπως είπε, ο συγκεκριμένος κρατούμενος τον απειλούσε επειδή θεωρούσε ότι ο ίδιος «κρατάει» τον Αρ. Φλώρο στο ψυχιατρείο των φυλακών με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τον προσεγγίσει. «Δυστυχώς μόνο το ψυχιατρείο των φυλακών μπορούσε να προστατεύσει το Φλώρο. Όταν βάζεις τα σκυλιά με τα λουκάνικα, τα λουκάνικα θα την πληρώσουν» είπε στην κατάθεσή του ο αρχιφύλακας.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Αραβαντινό, ο Λεκοτσάι  του τηλεφώνησε και του είπε πως ο Αρ. Φλώρος του χρωστάει χρήματα και πως αν δεν του τα δώσει, τότε θα του τα χρωστάει εκείνος. «Πήγαινα στο σπίτι μου από δέκα διαφορετικά δρομολόγια, μου έλεγε πως γνώριζε που πάνε φροντιστήριο τα παιδιά μου», είπε ο κ. Αραβαντινός, χαρακτηρίζοντας τον φερόμενο ως αρχηγό της μαφίας των φυλακών ως έναν άνθρωπο «ικανό για τα πάντα, εκδικητικό, μανιακό και χωρίς μέτρο» ο οποίος θέλησε «να ηγεμονεύσει στο μεγαλύτερο κομμάτι της παρανομίας».

Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο  Λεκοτσάι διέκοψε την κατάθεση του κ.  Αραβαντινού,  με προκλητικό τρόπο.

Λεκοτσάι: Όλα εγώ τα έχω κάνει; Δεν υπάρχει άλλος. Όλα εγώ ...

Αραβαντινός: Δεν μου είπες Κλόντι ότι θα σου χρωστάω τα λεφτά εγώ;

Λεκοτσάι: Πλάκα μου κάνεις, εγώ είμαι στη φυλακή κρατούμενος και είμαι παραπάνω από εσένα;

Μάλιστα σε άλλο σημείο της κατάθεσης, οι τόνοι και πάλι ανέβηκαν με τον κ. Αραβαντινό να απευθύνεται στον φερόμενο ως αρχηγό της μαφίας λέγοντας του: «Κόζα μόστρα είσαι αλλά ήθελες να γίνεις Κόζα Νόστρα...».

Δράττοντας της ευκαιρίας ο Αντώνης Αραβαντινός μίλησε και για την κατάσταση που επικρατεί στα σωφρονιστικά ιδρύματα. Μεταξύ άλλων τόνισε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του πως «κυκλοφορούν τόσα κινητά τηλέφωνα μέσα στις φυλακές που συναγωνίζονται οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ποιος θα έχει τους πιο πολλούς συνδρομητές. Οι κρατούμενοι κυκλοφορούν με τα handsfree στους διαδρόμους...».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 21 Μαΐου.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Μαΐου 2019, 19:40