Μπλόκο στον κόμβο Μεγαλοχωρίου από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018, 15:12
Μπλόκο στον κόμβο Μεγαλοχωρίου από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων
Μπλόκο στον κόμβο Μεγαλοχωρίου, στον Ε65 τοποθετώντας τα τρακτέρ τους, έστησαν σήμερα το μεσημέρι οι αγρότες των Τρικάλων, όπως είχαν αποφασίσει το περασμένο Σάββατο σε συνεδρίαση που διοργάνωσε στο Μεγαλοχώρι, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η 'Ανοιξη».

Το μπλόκο των αγροτών έχει στηθεί στον αυτοκινητόδρομο Ε65 στο ύψος του Δέλτα με τα αγροτικά μηχανήματα να κλείνουν τον δρόμο.

Εκεί βρίσκονται εκατοντάδες τρακτέρ, ενώ οι εκπρόσωποι της ενωτικής ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων του νομού, απευθύνουν κάλεσμα και σε άλλους αγρότες να σπεύσουν στο σημείο θεωρώντας ότι η συγκεκριμένη μορφή αγώνα στην παρούσα φάση αποτελεί μονόδρομο και μόνο με μεγάλη συμμετοχή μπορεί να αποφέρει αποτελέσματα.Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Απόστολος Θωμόπουλος, επισήμανε ότι το συγκεκριμένο μπλόκο θα ενισχύουν σε καθημερινή βάση αγρότες με τα τρακτέρ, από διάφορα σημεία του νομού Τρικάλων.

Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τονίζεται επίσης, ότι «οι αγρότες αγωνίζονται για κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και άμεση πληρωμή όλων των παραγωγών, ώστε ν' αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα των πολύ χαμηλών τιμών παραγωγού». Αλλά και για «μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, φτηνό αγροτικό ρεύμα και νερό, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, του ΕΝΦΙΑ σε σπίτια και χωράφια και των άλλων χαρατσιών, κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής» κ.ά.Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018, 15:20